Omplacera?

Omplacera?

Att omplacera

Hundar Utan Hem hjälper även svenska hundar att hitta nya kärleksfulla hem. Att omplacera sin hund är ett stort beslut och vi är måna om att du ska känna dig trygg med att hunden hamnar i ett bra hem. När vi väljer hem utgår vi från hundens behov så att matchningen med den nya familjen blir en hållbar och långsiktig lösning. För att vi ska kunna finnas här för de hundar som verkligen behöver oss, är det viktigt att du tänkt igenom ditt beslut och läst igenom våra villkor. Vår tid och våra resurser är inte oändliga.

Gäller omplaceringen en hund som du adopterat från Hundar Utan Hem så hör du av dig direkt till din kontaktperson. Om du inte har dennes uppgifter så mailar du oss för att få hjälp. Vi värnar om våra tidigare placeringar och är måna om att hitta ett nytt bra hem så fort som möjligt.

Journummer för veterinär, polis (eller privatperson) som behöver nå oss akut i samband med hund som riskerar att avlivas: 0723-41 22 77

Vid övriga frågor gällande omplacering, skicka ett mail till oss på omplacering@hundarutanhem.se.

Så här går det till

Vill du omplacera din hund så fyller du i en förfrågan om omplacering och svarar så ärligt och utförligt du kan på frågorna. Dina svar kommer ligga som underlag för en bedömning om vi har möjlighet att hjälpa din hund att få ett nytt hem. Ibland vill vi också träffa din hund innan vi kan ta beslut.
Omplacera?
Hunden ska vara ID-märkt/microchippad och ha uppdaterade vaccinationer, du behöver också veterinärbesiktiga din hund. Veterinärbesiktningsprotokollet fotas av och mailas till oss.

Om din hund är oförsäkrad måste detta meddelas så att Hundar Utan Hem kan försäkra den. Viktigt att veta är att du står för eventuella veterinärkostnader om den nya försäkringen behöver utnyttjas innan nytt hem hittats.

En fin annons är till stor hjälp i jakten på rätt hem. Skicka in flera skarpa och nytagna/aktuella bilder på din hund, både ansikte och helkropp, inomhus och ute i dagsljus. Har du möjlighet att filma din hund när den leker, myser eller gör något annat gulligt så brukar det resultera i fler intressen.

För att minimera stress för din hund ser vi gärna att den bor kvar hos dig eller någon annan som den känner sig trygg med fram tills omplaceringen sker. Hur lång tid det tar innan vi hittar rätt hem beror helt på hur många lämpliga intresseanmälningar vi får in. Bara det bästa hemmet är gott nog.

Kärnan i Hundar utan Hems verksamhet är att hjälpa hundar som behöver ett kärleksfullt hem, vi lägger mycket tid på att säkerställa att hundarna vi omplacerar trivs med sitt nya liv och våra adoptörer ansvarar för att uppdatera oss regelbundet. Adoptionsavgiften som hundens nya familj betalar går till att hjälpa andra utsatta hundar i Sverige och på Irland.

Omplacering steg för steg

 • Skicka in förfrågan om omplacering.
 • Vi kontaktar dig och diskuterar om vi kan ta på oss uppdraget att omplacera din hund.
 • Förmedlingsavtal tecknas (länka till villkor i förmedlingsavtal här).
 • Veterinärbesiktning görs.
 • Annonsmaterial samlas in (bilder/videos och utförligt beskrivning av din hund).
 • Din hund får en kontaktperson/placerare som är ansvarig för att välja ut det bästa hemmet.
 • Omplaceringsprocessen startar, vi lägger ut hunden på hemsidan och börjar leta hem.
 • Kontaktpersonen/placeraren intervjuar familjer som har skickat in intresseanmälan på din hund.
 • Lämpligast familj får hembesök.
 • När vi har ett godkänt hem så kontaktar vi dig och berättar om familjen.
 • Om allt ser bra ut går processen vidare och din hund får träffa familjen. Därefter tas beslut om det blir adoption eller ej.

Jourhem

Omplacera?
Om vi bedömer att hunden bör flytta omgående och vi har ett lämpligt jourhem ledigt så händer det att vi placerar hunden där tills ett permanent hem hittas.

Om jourhem blir aktuellt så tillkommer en kostnad på 2 500 kr. Du är ansvarig för att transportera hunden till jourhemmet. Det är fortfarande din hund så försäkringar och kostnader ligger på dig under tiden hunden väntar på ett permanent hem. Våra jourhem är hembesökta och godkända av oss och de familjer som ställer sitt hem till förfogande gör detta på ideell basis. Vi håller nära kontakt med jourhemmet under tiden hunden befinner sig där. När din hund är i jourhem är det jourfamiljen som träffar din hunds nya familj vid överlåtandet.