Omplacera?

Omplacera?

Att omplacera

Hundar Utan Hem hjälper även hundar i Sverige att hitta nya kärleksfulla hem. Att omplacera sin hund är ett stort beslut och vi är måna om att din hund hamnar i ett bra hem. När vi väljer hem utgår vi från din hunds behov så att matchningen med den nya familjen blir en hållbar och långsiktig lösning. Du är ansvarar för att ta hand om din hund tills dess att en ny familj hittas.

Gäller omplaceringen en hund som du adopterat från Hundar Utan Hem? Meddela din kontaktperson (kontaktuppgifter finns i ditt adoptionsavtal) samt skicka in en förfrågan om omplacering så hjälper vi dig.
Vi värnar om våra tidigare placeringar och är måna om att hitta ett nytt bra hem.

Avlivningshotad hund

Journummer för veterinär och polis som behöver nå oss akut i samband med hund som riskerar att avlivas 010-344 78 90. Om du som privatperson har en hund som riskerar att avlivas inom några dagar fyller du först i en förfrågan om omplacering och ringer oss på numret ovan. Vänligen respektera att detta inte är ett journummer för allmänna frågor om omplacering.

Just nu är det väldigt många hundar som behöver vår hjälp och längre svarstider kan förekomma. För att vi ska kunna finnas här för de hundar som verkligen behöver oss vill vi att du tänker igenom ditt beslut och läser våra villkor innan du kontaktar oss. Vår tid och våra resurser är inte oändliga!
Tänk på att du inte kan omplacera någon annans hund, vi behöver få kontakt med hundens juridiska ägare för att kunna hjälpa. Om din hund kommer från en uppfödare eller annan omplaceringsorganisation så vill vi att du kontaktar dessa innan du skickar in en förfrågan om omplacering.

Så här går det till

Vill du omplacera din hund så skicka in en förfrågan om omplacering och svara så ärligt och utförligt du kan på frågorna. Dina svar kommer ligga som underlag för en bedömning om vi har möjlighet att hjälpa din hund att få ett nytt hem. Ibland vill vi också träffa din hund eller se videofilmer på den innan vi kan ta beslut.
Omplacera?
Din hund ska vara ID-märkt/microchippad och ha uppdaterade vaccinationer, du behöver också veterinärbesiktiga din hund. Veterinärbesiktningsprotokollet fotas av och mailas till oss.

En fin presentation med skarpa, nytagna bilder och videos är ovärderlig i jakten på rätt hem. Efter kontakt kommer du få instruktioner på vilken typ av bilder och videos vi behöver och hur du ska skicka in dessa.

Hundar Utan Hem har inget hundstall. Din hund bor kvar hos dig eller någon annan som den känner sig trygg med fram tills omplaceringen sker, du ansvarar för att din hund har det bra medan vi letar hem. Hur lång tid det tar innan vi hittar rätt hem beror helt på hur många lämpliga intresseanmälningar som din hund får. En omplacering ska inte stressas fram. Det kan ta tid att hitta rätt och bara det bästa hemmet är gott nog!

Kärnan i Hundar Utan Hems verksamhet är att hjälpa hundar som behöver ett kärleksfullt hem, vi lägger mycket tid på att säkerställa att hundarna vi omplacerar trivs med sitt nya liv och våra adoptörer ansvarar för att uppdatera oss regelbundet. Adoptionsavgiften som hundens nya familj betalar går till att hjälpa andra utsatta hundar från Sverige, Irland och Polen.

Läs mer om hur du kan hjälpa oss att hjälpa fler hundar.

Omplacering steg för steg

 • Skicka in förfrågan om
  omplacering
  (ej bindande)
 • Vi kontaktar dig och diskuterar om vi kan ta på oss uppdraget att omplacera din hund
 • Förmedlingsavtal tecknas
 • Material till hundens presentation skickas in
 • Din hund får en kontaktperson som ansvarar för att välja ut det bästa hemmet
 • Omplaceringsprocessen startar, vi lägger ut din hunds presentation på hemsidan så att nya familjer kan göra en intresseanmälan
 • Veterinärbesiktning görs och eventuella anmärkningar åtgärdas
 • Kontaktpersonen intervjuar familjer som har skickat in en intresseanmälan
 • Vi kontaktar dig så fort vi har en godkänd familj
 • Du får prata med familjen och bestämma träff
 • Du och din hund träffar familjen. Därefter tas beslut om det blir adoption eller ej.
 • Vid adoption görs ett ägarbyte i Jordbruksverket och hundens försäkring tecknas över på den nya
  familjen.

Vill du gå vidare med omplacering?

Fyll i en förfrågan om omplacering så kontaktar vi dig inom 7 dagar. Din förfrågan är inte bindande. Vi skickar ut en automatiskt e-postbekräftelse på din förfrågan som du kan svara på och bifoga en fin, nytagen bild på din hund.