Shelters i Polen

Shelters i Polen
Ett shelter i Polen

Många shelter drivs med kommunala medel och de som driver sheltret får betalt för antalet hundar som de förvarar. Ju fler hundar desto mer betalt. För de shelter som gör allt de kan för hundarna och för att omplacera hundarna till nya bra hem är detta ett jättebra sätt att ta hand om hemlösa hundar.

Om syftet är att förvara hundarna för att man tjänar pengar på att de inte lämnar sheltret så innebär denna regel ett livslångt fängelse för många hundar.

Vi har besökt två shelter i Polen. Ett av dem som ligger i Pawlowo hade i början av 2021 så många som 261 hundar. Många av dem hade suttit i flera år, en av dem hade suttit där i 8 år.

Ett annat ställe norr om Warsawa drivs av fantastiska eldsjälar som räddat hundar i 30 år och som byggt upp ett fantastiskt rescue, de hade visserligen också närmare 300 hundar. Även där hade flera hundar suttit i många år, men gjorde allt för att hundarna skulle ha det bra med rastgårdar för motion, personal och volontärer som brydde sig om hundarna och tjocka varma filtar. De blev överlyckliga när vi erbjöd hjälp att hitta hem till några av hundarna.