Rescue Centers på Irland

När du adopterar en hund från Irland så passerar den genom något av de rescue center som vi samarbetar med.

Där tas hunden till veterinären och vaccineras, id-märks med microchip, avmaskas, avlusas och rescuet utvärderar hunden. Vi ansöker också om ett EU-pass så att hunden kan resa till Sverige. Alla hundar som är tillräckligt gamla kastreras/steriliseras. Valpar kastreras/steriliseras inte. Innan avresa veterinärbesiktas hundarna.

Här är en presentation av några av de rescue centers som vi samarbetar med.

Star Rescue

West Limerick Animal Aid
Star Rescue

Tidigare West Limerick Animal Aid (WLAA) Ligger i Limerick County och drivs av Marita och Linda, två eldsjälar som viger sina liv åt att hjälpa och rädda utsatta hundar. De vårdar och rehabiliterar hundarna hemma hos dem själva. De får ofta samtal om övergivna valpkullar och dräktiga tikar som de räddar. De gör en stor insats för Limericks oönskade hundar och säger aldrig nej till valpar som behöver hjälp. Vi stöttar dem så gott vi kan och hjälper dem att hitta kärleksfulla hem till hundarna i Sverige.

Cork DAWG och Paulines kennlar

Cork DAWG och Paulines kennlar
Cork DAWG och Paulines kennlar

Cork Dog Action Welfare Group hjälper hundar i Cork i sydvästra Irland ca. 3,5 timmar från Dublin. De räddar upphittade hundar och hundar från familjer som inte kan ha kvar sina hundar för att undvika att de ska hamna i dog pounds.

De har jourhem till hjälp som tar hand om hundarna tills de är redo att flytta till sina nya familjer men många av hundarna bor också i Paulines kennlar där Pauline och hennes dotter tar hand om hundarna. De har fantastiska inhägnade ytor som hundarna kan motionera på.

Dundalk Dog Rescue (DDR)

Dundalk Dog Rescue (DDR)
Dundalk Dog Rescue (DDR)

Ligger i Louth County ca. 1,5 timmar norr om Dublin. Dundalk Dog Rescue grundades 2005 av en grupp människor som lägger sin fritid på att rädda hundar som kommer in till Louth County Pound och i mån av plats och resurser räddar de även hundar från Ashton Pound för Hundar Utan Hems räkning. Det är inte ovanligt att människor överlämnar hundar de inte längre vill ha till Dundalk Dog Rescue.

Dundalk Dog Rescue’s vision är att alla hundar ska vara i jourhem, men hyr även in hundarna på hundpensionat. De lägger nu mycket på fundraising och det stora målet är att kunna bygga ett nytt rescue center för Louth Countys alla oönskade hundar.

Eilas Rescue

Eilas Rescue
Eilas Rescue

Ligger i Limerick och drivs av Eila som under många, många år hjälpt utsatta hundar på Irland till ett bättre liv. Hon har jourhem till sin hjälp och har även en del av hundarna på pensionat tills de är redo att resa till sina nya hem i Sverige. Eila hjälper alla typer av hundar och ser till att de får de bästa förutsättningarna innan de är redo att flytta till sina familjer.

House of Dogs

House of Dogs
House of Dogs

Drivs av Julia och Elena, två eldsjälar som ägnar en stor del av sitt liv åt att hjälpa utsatta hundar. De har hundarna hemma hos sig och viger all sin lediga tid åt hundarna. De räddar hundar från flera av Irlands dog pounds och ser till att de får all den kärlek, vård och omsorg som de behöver innan de flyttar till sina nya hem i Sverige. De gör detta helt ideellt och har heltidsjobb utöver att de öppnar sitt hem som ett tillfälligt akuthem för många avlivningshotade hundar.

Husky Rescue Ireland (HRI)

Husky Rescue Ireland
Husky Rescue Ireland

Ligger i Rathdowney, County Laois, ca. 1,5 timme sydväst om Dublin. De grundades 2014 med syftet att minska lidandet för Irlands alla huskys och akitor.

Husky Rescue Ireland är ett rescue center som dels har egna kennlar men även har jourhem till många hundar. De hjälper och räddar huskys och akitor från dog pounds över hela Irland med målet att få ett slut på vanvården och försummelsen av landets polarhundar. Även om deras fokus ligger på dessa raser så hjälper de även hundar av andra raser.

Limerick Animal Welfare (LAW)

Limerick Animal Welfare
Limerick Animal Welfare

Är baserat i vackra Ballyhoura hills i Limerick County och drivs av ett dedikerat team djurälskare. Limerick Animal Welfare grundades 1983 och ägnar sig helhjärtat åt att rädda djur som far illa i county Limerick. De räddar hundar, katter, hästar och många andra djur som behöver hjälp. Varje dag får de in djur som övergivits, vanvårdats eller sprungit bort och saknar microchip.

De senaste 5 åren har mer än 2000 djur räddats och omplacerats. Hundarna på Limerick Animal Welfare lever i en fin miljö och får dagliga promenader med lek-och mysstunder.

WAG – Working Animal Guardians

WAG – Working Animal Guardians
WAG – Working Animal Guardians

Är en grupp baserad i Dublin. De fokuserar på att rädda staffar, bullterriers och andra ”muskelraser”. Dessa är så kallade ”restricted breeds” på Irland och det finns ingen möjlighet för privatpersoner att rädda dessa raser från Irlands pounds, utan rescues är deras enda chans. De jobbar med jourhem och pensionat i nödfall när det inte finns lediga jourhem.

WAG drivs av tre eldsjälar, Brenda, Alex och Jens som tillsammans kämpar varje för att förändra situationen för Irlands ”restricted breeds”. De gör detta helt ideellt och har andra jobb utöver sin rescueverksamhet.

Care Rescue

Care Rescue
Care Rescue

Ligger i county Cork ca. 3 timmar med bil söder om Dublin. Vi har samarbetat med Care Rescue sen 2016 och tillsammans gör vi enorm skillnad för hundarna i Cork County pound. Det räddar många hundar varje vecka som vi sedan hittar nya hem till i Sverige.

Care Rescue drivs av Martina, Maria och Emily. 2018 påbörjade vi arbetet med att bygga nya kennlar till Care Rescue då deras kennlar varken var isolerade eller vind- eller vattentäta och vintern var fruktansvärt tuff för hundarna. Tack vare gåvor och sponsring kunde vi färdigställa rescuet 11 februari 2019 – ett varmt, hygieniskt rescue med isolering och värmegolv. Utöver bäddar som finns i varje rum utrustade vi även alla rum med hundluckor så hundarna kan gå in och ut som de vill i en egen rastgård.