Rescue Centers på Irland

När du adopterar en hund från Irland så passerar den genom något av de tjugotalet rescues som vi samarbetar med. En hund som räddas från ett dog pound behöver få sina vaccinationer, avmaskas, ID-märkas med microchip och kastreras om den är gammal nog. Hunden behöver också utvärderas för att se vilken typ av hem den skulle trivas bäst i. Många hundar kan dessutom behöva vård eller tandvård. Det betyder att de spenderar minst en månad på ett rescue, eller i ett jourhem på Irland, innan de som tidigast kan resa till ett nytt hem i Sverige. Här är kan du läsa om några av de rescues vi samarbetar med.

Star Rescue

West Limerick Animal Aid

Star Rescue, som tidigare hette West Limerick Animal Aid, är baserade i County Limerick. Star drivs av eldsjälar som viger sina liv åt att hjälpa och rädda utsatta hundar. De vårdar och rehabiliterar hundarna hemma hos sig själva och har ett nätverk av jourhem. De räddar hundar från dog pounds i flera olika counties, tar emot hundar räddade från valpfabriker och får ofta samtal om övergivna valpkullar och dräktiga tikar. Star Rescue gör en stor insats för Irlands oönskade hundar och säger aldrig nej till valpar som behöver hjälp. Vi stöttar dem så gott vi kan och hjälper dem att hitta kärleksfulla hem till hundarna i Sverige.

Dundalk Dog Rescue (DDR)

Drönarbild över Dundalk Dog Rescue

Dundalk Dog Rescue ligger i County Louth ca 1 timme norr om Dublin. Dundalk Dog Rescue grundades 2005 och drivs idag av en stor grupp engagerade volontärer som lägger sin fritid på att rädda hundar som kommer in till Louth County Pound. I mån av plats och resurser räddar de även hundar från dog pounds i Dublin för Hundar Utan Hems räkning. Det är inte ovanligt att människor överlämnar hundar de inte längre vill ha till Dundalk Dog Rescue.

2022 öppnade de sitt fina nya rescue center, finansierat av donationer från allmänheten.

Husky Rescue Ireland (HRI)

Husky Rescue Ireland

Ligger i Rathdowney, County Laois, ca 1,5 timme sydväst om Dublin. Husky Rescue grundades 2014 av eldsjälen Andy, som flera gånger har prisats som ”Årets volontär” på Irland. Syftet med HRI är att minska lidandet för Irlands alla huskys och akitor.

Husky Rescue Ireland har egna kennlar men också många hundar i jourhem. De räddar och rehabiliterar huskys och akitor från dog pounds över hela Irland med målet att få ett slut på vanvården och försummelsen av landets polarhundar. Även om HRIs fokus ligger på dessa raser så hjälper de även hundar av andra raser. Som adoptör kan du ibland stöta på Andy när han då och då kör Hundar Utan Hem-transporten med adopterade hundar till Sverige.

Limerick Animal Welfare (LAW)

Limerick Animal Welfare

Är baserat i vackra Ballyhoura hills i County Limerick och drivs av ett dedikerat team djurälskare. Limerick Animal Welfare grundades 1983 och ägnar sig helhjärtat åt att rädda djur som far illa i County Limerick. De räddar hundar, katter, hästar och många andra djur som behöver hjälp. Varje dag får de in djur som övergivits, vanvårdats eller sprungit bort och saknar microchip.

Hundarna på Limerick Animal Welfare lever i en fin miljö och får dagliga promenader med lek-och mysstunder.

Ainmhithe Animal Rescue

Ainmhithe Animal Rescue är en liten oberoende fristad för hemlösa och utsatta hundar, katter och hästar. De har tagit hand om övergivna och försummade djur i County Mayo i västra Irland sedan 1998. Ainmhithe betyder just djur på irländska.

The Haven Rescue

The Haven Rescue startades 2017 av Rosie och Jennifer. Rosie är hundpsykolog/beteendeutredare och hjälper oss utvärdera hundarnas behov och förutsättningar inför adoption. The Haven är baserade i County Tipperary, men räddar även hundar från pounds i angränsande County Kilkenny, County Carlow och Dublin. The Haven har egna kennlar men också jourhem utspridda över Tipperary, Galway, Kilkenny och Waterford. Förutom hundar räddar de även andra djur, som katter, getter, höns m.m.

Care Rescue

Care Rescue

Care Rescue ligger i County Cork på södra Irland ca 3 timmar med bil från Dublin. De räddar hundar från Cork County pound, som vi sedan hittar nya hem till i Sverige. Vi har samarbetat med Care Rescue sedan 2016.

Care Rescue drivs av Emily. 2018 påbörjade vi arbetet med att bygga nya kennlar till Care Rescue och tack vare gåvor och sponsring kunde vi färdigställa rescuet i februari 2019. Care Rescue drabbades hårt under pandemin och tvingades under en tid stänga ner sin verksamhet, men är nu på väg tillbaka.