Boktips

På denna sida presenterar vi våra och våra adoptörers bästa boktips inom hund. Här har vi samlat böcker som vänder sig till alla oavsett erfarenhet. Nedan följer korta beskrivningar om varje boks innehåll och för att underlätta har vi även lagt in ISBN-nummer till varje bok för att du lätt ska hitta rätt i bokhandeln.

Läsvärt

Adoptera hund – allt du bör tänka på

av Max Schüllerqvist
ISBN: 9789188699411

En guide för dig som vill öppna ditt hem för en ny familjemedlem

Varje år adopteras och omplaceras tusentals hundar i Sverige. Intresset för att rädda en avlivningshotad hund från ett annat land, eller adoptera en hund från en svensk familj, växer konstant. Samtidigt finns det gott om fällor i form av oseriösa förmedlare och lurendrejare på Blocket. Och även om du har hittat din nya familjemedlem via en av flera seriösa förmedlare vet du ofta inte exakt vad den varit med om tidigare.

Adoptera hund går grundligt igenom alla dessa nämnda aspekter, liksom hur du ska närma dig din nya fyrfotade vän – från det allra första mötet till den första tiden hemma.

Du hittar boken i vår webbshop.

Blygerhundar

Blygerhundar

av Jessica Mann
Finns även som e-bok
ISBN: 9789198339529

Blyg hund eller inte- alla våra hundar kan behöva en självförtroende-boost!
I denna bok tar hundinstruktör och hundbeteendeanalytiker Jessica Mann upp temat självförtroende och hur du tränar inte bara din hund utan även dig själv för att på ett kul och positivt sätt lära er att kontrollera rädslor, stress och samtidigt stärka er kommunikation.

I boken finns illustrationer, otaliga tips och över 80 övningar som passar alla oavsett vilken nivå hund och ägare befinner sig på. Passar såväl de som är nya i hundvärlden och erfarna hundägare.

Bra relation: om samspelet mellan människa och hund med TSB-modellen av Kenth Svartberg

Bra relation: om samspelet mellan människa och hund med TSB-modellen

av Kenth Svartberg
ISBN: 9789197815826

Att ha en bra och trygg relation med sin hund är a och o för alla hundägare. I denna bok förklaras det på ett tydligt och pedagogiskt sätt vilken roll man behöver ta för att hund och ägare ska förstå varandra på ett bra sätt.

“För ägare med mål att lyckas i tävlings- och provverksamhet är investeringen i en bra relation ovärderlig- med den är halva slaget redan vunnet!”

En bank med bra och roliga samarbetsövningar!

Din vän valpen: så bygger ni en relation för livet av Natasja Ravenklint

Din vän valpen: så bygger ni en relation för livet

av Natasja Ravenklint
ISBN: 9789113081489

En rekommendation till dig som går i valp-tankar! Med en modern och realistisk syn på hunduppfostran lär denna bok ut hur du förstärker hundens positiva beteenden istället för att bestraffa. Allt från vad du behöver när valpen flyttar in till hur du handskas med olika situationer första tiden och även rikligt med praktisk vardagsträning är denna bok en bra hjälp för förstagångsägare.

Övningarna i denna bok beskrivs i tre nivåer beroende på hur mycket tid du kan lägga: enkla vägen, lagomvägen och träningsvägen.

Den missförstådda hunden av Per Jensen

Den missförstådda hunden

av Per Jensen
Finns även som e-bok
ISBN: 9789127151871

En roande och lättläst bok som slår hål på myter om hundar. Fungerar verkligen hundtricket? Är hundar färgblinda, eller saknar de verkligen tidsuppfattning? Här kan du verkligen fördjupa dig i hundens värld! Faktabaserad och intressant bok där varje kapitel baseras på vetenskaplig forskning

Med hjälp av den här boken kommer du närmare din vän genom att du lär dig att se den som den är.

Hund och människa av Patricia McConnell

Hund och människa

av Patricia McConnell
ISBN: 9789146204596

Denna bok ger ett annat perspektiv på samspelet mellan människa och hund. Hur läser och tolkar huden vårt beteende och hur lätt kan den tolkningen leda till missförstånd?
Hundpsykologen Patricia McConnell lär dig bland annat hur du tränar din röst för att få din hund att vilja lyssna på dig.

Detta är på så vis inte bara en bok om hundar- det är också en bok om människor. Vare sig du är hundinstruktör eller familjemedlem med ett älskat husdjur så är denna bok helt klart läsvärd!

Alfasyndromet: om ledarskap och rangordning hos hundar av Anders Hallberg

Alfasyndromet: om ledarskap och rangordning hos hundar

av Anders Hallberg
ISBN: 9789163792335

Boken som tacklar begreppen dominans, status och rangordning . Hur ofta har vi inte fått höra att man “måste visa vem som bestämmer”? Lättläst och lättförståelig bok som framhåller att vi ska ta mindre hårt på vår roll som ledare och koncentrera oss mer på att bli bra som lärare och tränare.
Denna bok ger även en inblick i hur vargarna och hundarna egentligen lever och uppför sig och hur mycket som tidigare missuppfattats angående vargars beteende.

Innehållet i den här boken kommer förhoppningsvis att ändra många hundägares syn på sin hund, speciellt om man tidigare har haft en auktoritär inställning till hunduppfostran.

Kamphundsboken av Irene Westerholm & Åsa Tova Bergh

Kamphundsboken

av Irene Westerholm & Åsa Tova Bergh
ISBN: 9789198070910

Från att vara hyllade nationalsymboler under mellankrigstiden till att under 1980-talet utpekas som mördarhundar- i den här boken pratar vi om vad som i folkmun kallas kamphundar och hur denna typ av hund målats upp helt fel. En bred faktabok där du finner svar på de flesta frågor om kamphundar.

Kamphundsboken glorifierar inte kamphunden men får oss att på pedagogiskt sätt förstå att dessa hundar inte är några monster.