Allmän information

Allmän information

Svarstider

Det värmer i hjärtat att så många vill adoptera en hund och vi läser alla intresseanmälningar som skickas in. Från och med 2021-09-15 har vi en ny svarsrutin som innebär att vi inte längre besvarar alla sökande personligen. Vi kommer istället fokusera på att kontakta de hem som är mest intressanta för varje hund inom två veckor. Tack för din förståelse!

Så går det till

När du hittar en hund på hemsidan som du blir intresserad av vill vi att du läser informationen Så går det till att adoptera en hund från Hundar Utan Hem. Nästa steg är att skicka in en intresseanmälan för den eller de hundar som du är intresserad av.

Är du redo att hämta en hund inom en månad?

Hundar som finns i Sverige kan flytta så snart rätt hem hittats. Hundar på Irland och i Polen kommer oftast till Sverige inom en månad. Kan du inte ta emot en hund inom en månad så vill vi att du väntar med att skicka in din intresseanmälan.

Allmän information

Adoptionsavgifter

Vi tillämpar solidariska adoptionsavgifter på Hundar Utan Hem. Detta innebär att valpar och svenska hundar hjälper till att täcka kostnader för till exempel seniorer och hundar vars kostnader överstiger adoptionsavgiften.

Alla hundars adoptionsavgift står i respektive presentation på hemsidan. Vi tar inga avbetalningar.

Hundar Utan Hems kostnader för irländska och polska hundar är eventuell kennelkostnad och transport till Sverige. Veterinärkostnader som microchip, EU-pass, vaccinationer, avmaskning och parasitbehandling med Frontline/Advocate eller motsvarande samt den eventuella och kostsamma kastrering som görs om hunden är tillräckligt gammal. Många hundar, framför allt seniorer behöver också tandvård och annan veterinärvård.

Alla är hundar är chippade, vaccinerade och veterinärbesiktigade enligt svensk standard innan adoption.

Att bli med hund medför löpande kostnader under hela hundens liv. Var därför säker på att din ekonomi klarar av dessa ökade utgifter innan du bestämmer dig för att bli med hund.

Åldersgräns

Hundar Utan Hem har 23 år som rekommenderad lägsta ålder för adoption. Denna åldersgräns kan diskuteras beroende på hundens ras och dina tidigare erfarenheter. För staff- och bullterrierblandningar har vi hårdare ålderskrav. Vi placerar generellt inte valpar och unghundar hos äldre personer utan kommer i dessa fall rekommendera någon av våra seniorhundar.

Bokad eller adopterad hund

När en hund är preliminärt bokad eller adopterad, visas detta i röd text i hundens annons. I dessa fall vill vi att du kikar vidare på andra hundar på hemsidan.