Svenska hundar

Svenska hundar
Svenska hunden King som vi omplacerat

Hundar Utan Hem hjälper även svenska hundar

De allra flesta kommer från privatpersoner som av olika anledningar behöver omplacera sin hund. Men även veterinärer som får in friska hundar som ska avlivas hör av sig och ber oss hjälpa till.

Vi har också hjälpt flera olika Länsstyrelser i Sverige med vanvårdsfall och omhändertagna hundar. Bland annat de uppmärksammade fallen med vanvårdade huskys i Norrbotten och Västerbotten 2019 där vi hämtade totalt 25 hundar på en månad.

Vi hjälper alla hundar som vi bedömer är trevliga nog att omplaceras. De innebär inte att vi alltid har resurser att hämta hundar över hela Sverige med ett par timmars varsel eller att vi kan ta emot alla hundar som behöver veterinärvård där ägaren inte vill hjälpa till. Men vi är också av uppfattningen att trevliga hundar inte ska avlivas för att ägaren inte kan eller vill betala veterinärvård för sin hund. Vi försöker helt enkelt hjälpa till där vi kan. Med lite framförhållning så kan vi lösa det mesta tack vare ett fantastiskt jourhemsteam och jourhem som ställer upp i akuta fall.

Våra svenska omplaceringar har också en egen kontaktperson, Stina Johnson

Stina har varit engagerad i Hundar Utan Hem sedan 2012 då hon började göra hembesök. I sitt jobb som instruktör har hon mött och följt många Hundar Utan Hem-ekipage på deras väg till en harmonisk vardag. Stina har hundgodis i alla jackfickor och brinner för en modern etisk hundträning, hon älskar att se hundar blomma ut och när de får rätt förutsättningar att må bra. Stina började jobba på Hundar Utan Hem i september 2018 och ansvarar för omplaceringen av svenska hundar.