Ambassadörer

2024 rullar vi ut ett helt nytt ambassadörsprogram. Under mars har vi presenterat tre nya ambassadörer, som med sina varierade bakgrunder tilltalar olika grupper. Målet för ambassadörerna blir att jobba för att fler ska få upp ögonen för vårt arbete med att hjälpa utsatta hundar. Våra ambassadörer har dessutom alla sin egen speciella koppling till Hundar Utan Hem.

Anna Dyvik

När längdskidåkaren Anna Dyvik efter säsongen 2023 la elitkarriären på hyllan hade hon flera år i världscupen, SM-guld och två OS på sitt CV. Men trots att hon bytt karriär så har hon inte lämnat skidorna helt. När hon är ledig tar hon mer än gärna med sig sina två polska HUH-hundar Stella och Ture ut i spåret och njuter av en tur. Idag arbetar Anna på en marknadsföringsbyrå, samtidigt som hon pluggar på Handels i Stockholm, driver eget företag och har gjort några inhopp som expertkommentator för olika mediekanaler.

Läs också:
Anna Dyvik blir ny Hundar Utan Hem Ambassadör

 

Oscar Dronjak

Internationell rockstjärna, gitarrist och grundare av bandet HammerFall – och nu kan Oscar Dronjak även titulera sig Hundar Utan Hem Ambassadör. Tillsammans med sin sambo har han tre adopterade hundar och är ett av våra mest erfarna och dedikerade jourhem. De är just nu inne på sin sextonde jourhund! Men hans ”day job” är alltså något helt annat: 1993 grundade han ett av Sveriges internationellt mest framgångsrika hårdrocksband. HammerFall har över 300 miljoner streams på Spotify, flera grammisnomineringar och efter 30 år turnerar de fortfarande världen över och har delat scen med namn som Iron Maiden, Rammstein och Dio.

Läs också:
Oscar Dronjak är ny Hundar Utan Hem Ambassadör

 


David Selin

David Selin har utbildat hundsverige sedan 1995. Han är grundare och utbildningsansvarig för HUNDutbildningsgruppen och genom sitt arbete på Djurskyddsmyndigheten ligger han bakom de regelverk och föreskrifter som både hunddagis, hundpensionat och alla vi hund- och kattägare behöver förhålla oss till. Tillsammans med sin fru Maria, är han den som har utvecklat berikning för hund – alltså hur man tillgodoser hundens beteendebehov. Han har berikat Hundar Utan Hem med sin kunskap och expertis sedan vi inledde ett samarbete i höstas och att han nu också träder in i en ambassadörsroll är vi oerhört stolta över.

Läs också:
David Selin är ny Hundar Utan Hem Ambassadör