Bli volontär

Vill du rädda hundar och hjälpa dem till nya hem?

Vänligen observera att Hundar Utan Hem inte har några hundar på hundstall i Sverige och inte tar emot praktikanter, hundrastare eller besökare.

Hundar Utan Hem är en ideell förening som omplacerar hundar som av olika anledningar söker ett nytt kärleksfullt hem. Vi räddar och omplacerar ungefär 1000 hundar varje år och är ett härligt engagerat och hundintresserat gäng på ca 40 personer. De flesta medarbetare utför uppgifterna helt på ideell basis men för att kunna hjälpa ett så stort antal hundar behöver föreningen också ha deltid- och heltidsanställda. Runt våra hundplacerare finns en webb-, event-, jourhem-, fundraising- och admingrupp. Du kan läsa mer om våra arbetsgrupper under våra medarbetarsidor.

Nedan kan du läsa mer om olika sätt att engagera dig på volontärt. (Observera att i mobilen öppnas ny text under knappmenyn)

 

Var jourhem åt en hund

Ibland behöver vi också ett tillfälligt hem till en hund. Ibland behöver vi, för att kunna rädda hunden, skicka den till Sverige redan innan den har ett hem. Ibland kan det nya hemmet inte ta emot hunden samma dag som den kommer, eller så kommer hunden som redan bodde i hemmet inte överens med den nya hunden.

Vill du hjälpa en hund att hitta sitt för-alltid-hem genom att ställa upp som tillfälligt hem? Läs då genom hela texten under jourhem. Fyll sedan i en intresseanmälan för jourhem – så kontaktar vi dig!

Webbgruppen

Webbgruppens arbete består främst av att lägga upp nya hundar på hemsidan och att uppdatera hundarnas presentationer med nya bilder och information. Varje månad publiceras drygt 100 nya hundar. Det är högt tempo, deadlines och mycket att hålla reda på.

 • Plats: Distans, webbgruppen finns utspridd över hela Sverige.
 • Du tycker om: Att formulera dig i skrift, uppdatera texter och ladda upp bilder och videos.
 • Du behöver: En dator och tillgång till internet. Kunna beskära bilder och ha erfarenhet av WordPress eller liknande.
 • Tidsåtgång: Du behöver kunna lägga cirka 3 timmar/vecka under minst 6 månader och idealt utspritt över några dagar i veckan.

Är du bra på att uttrycka dig i skrift och önskar göra skillnad för våra fyrbenta vänner? Att vara volontär är ett ideellt engagemang, vilket innebär att det inte utgår någon ersättning.

Webbgruppens arbete består främst av att publicera hundar på vår hemsida och uppdatera hundarnas presentationer med nya bilder och filmer. Volontärarbetet sker helt på distans.

Det som behövs är:

 • Dator och datakunskap
 • Tillgång till internet
 • Bra svenska, språkkänsla och koll på grammatiken
 • Kunskaper i engelska
 • Tid, möjlighet och engagemang att ”webba” några timmar i veckan under minst 6 månader
 • Hundkunskap (raser och dess egenskaper, beteenden, behov och liknande)
 • Att kunna följa instruktioner och ta till sig rutiner

Är du intresserad av att bli en del av Hundar Utan Hem och framför allt webbgruppen? Vill du hjälpa hundarna att hitta hem med hjälp av välformulerade presentationer? Skriv då till oss på volontar@hundarutanhem.se och ange ”Webbgruppen” i ämnesraden. Obs! Vi har tyvärr inte möjlighet att besvara alla.

Volontärer till event

Tycker du om att prata med folk och trivs när det händer saker?

Hundar Utan Hem anordnar varje år olika event där vi behöver hjälp av volontärer. Framför allt behöver vi många volontärer till Hundar Utan Hem-dagen, som anordnas i Hagaparken i Stockholm i slutet av augusti. Vi deltar också på mässor och på andra organisationers event och temadagar där volontärinsatser behövs. Exempel på uppgifter kan vara att ge information om organisationen till intresserade, sälja profilprodukter, servera mat, sälja lotter, hjälpa till att packa upp och ner montrar m.m. Du får introduktion och stöd. Att vara volontär är ett ideellt engagemang, vilket innebär att det inte utgår någon ersättning.

 • Plats: I dagsläget är det främst i Stockholm och Göteborg som det händer mest, men mindre event är aktuella i hela landet.
 • Du tycker om att: Prata med olika sorters människor och ge service.
 • Du har lätt för att: Följa instruktioner och ta in information.
 • Tidsåtgång: Event och aktiviteter är avgränsade händelser och du kan därför själv bestämma vad du kan vara med på, men förväntas genomföra det du åtagit dig.

Känner du att event är din grej och att du vill stötta vårt arbete för hundarna på detta sätt? Skriv då till oss på volontar@hundarutanhem.se och ange ”Event” i ämnesraden.

Köra transporten

Att köra transporten från Irland eller Polen är ett flera dagar långt äventyr, som kräver att du både gillar hundar och att köra bil.

Vi söker just nu inte fler chaufförer

 

Skjutsa hundar

Vi är i stort behov av bilburna människor som vill hjälpa. Det kan gälla allt från kortare och längre sträckor där en hund behöver få hjälp till en veterinär eller transporteras mellan hem/jourhem. Vi har också stort behov av hjälp med att hämta och lämna donerade saker. Vill du ställa upp med din tid och lite bensin skulle vi bli oerhört tacksamma!

Fyll i detta formulär så kommer vi lägga till dig på vår skjutsarlista och kontaktar dig vid behov.

  Typ av bil (Ex. ”liten bil med burar till två hundar på max 40 cm”)

  Beskrivning (Ex. ”kan alla dagar i veckan”, ”kan ställa upp med kort varsel”, ”kan helger” etc.)

  Hundar Utan Hem behöver behandla dina personuppgifter enligt ovan för att kunna ta ställning till din intresseanmälan och för att kunna kontakta dig för att gå vidare i processen. Hundar Utan Hem delar inte någon av dina personuppgifter till någon tredje part och du har när som helst rätt att återkalla ditt samtycke. Du är välkommen att kontakta oss på info@hundarutanhem.se om du har några frågor. Jag godkänner Hundar Utan Hems behandling av mina personuppgifter enligt ovan. Jag har läst och förstått villkoren och integritetspolicyn.

  Fotografera hundar

  Bilderna på hundens profil är första kontakten med potentiella adoptörer och nästan alltid avgörande för om någon kommer att klicka för att läsa mer om hunden. Hundar som finns i jourhem i Sverige behöver ibland hjälp för att få fina bilder och därför vill vi bygga upp ett nätverk av duktiga fotografer i hela landet som kan tänka sig att ställa upp någon gång ibland och fotografera en hund. Hur ofta kan bero på var man bor, vi har jourhem i hela landet.

  Fotograflistan

  Namn(Obligatoriskt)
  Adress(Obligatoriskt)
  Har du körkort och tillgång till bil?(Obligatoriskt)
  Har du en webbplats som visar exempel på dina foton kan du ange den här.
  Har du ett instagramkonto som visar exempel på dina foton kan du ange det här.