Bli volontär

Engagera dig

Engagera digVill du rädda hundar och hjälpa dem till nya hem?

Hundar Utan Hem är en ideell förening som omplacerar hundar som av olika anledningar söker ett nytt kärleksfullt hem. Vi räddar och omplacerar ungefär 1000 hundar varje år och är ett härligt engagerat och hundintresserat gäng på ca 40 personer. De flesta medarbetare utför uppgifterna helt på ideell basis men för att kunna hjälpa ett så stort antal hundar behöver föreningen också ha deltid- och heltidsanställda. Runt våra hundplacerare finns en webb-, event-, jourhem-, hembesök-, fundraising- och admingrupp. Du kan läsa mer om våra arbetsgrupper under våra medarbetarsidor.

Vi får ofta frågor om att jobba volontärt med hundarna eller om man kan få göra praktik hos oss, men vi har inget hundstall i Sverige. Vill du göra en insats för hundarna kan du ställa upp som jourhem.

Webbgruppen

Webbgruppens arbete består främst av att lägga upp nya hundar på hemsidan och att uppdatera hundarnas presentationer med nya bilder och uppdaterad information. Varje månad publiceras drygt 100 nya hundar.

Plats: Distans, webbgruppen finns utspridda över hela Sverige.
Du tycker om: Att formulera dig i skrift, uppdatera texter och ladda upp bilder och videos.
Du behöver: En dator och tillgång till internet. Kunna beskära kvadratiska bilder och ha erfarenhet av WordPress eller liknande.
Tidsåtgång: Du behöver kunna lägga ca 3 h/ vecka under minst 6 månader. Det kan vara 30 – 40 minuter vid olika tillfällen eller en kväll i veckan.

Just nu behöver vi inte fler volontärer i webbgruppen

Var med och anordna event

Eventgruppen planerar och genomför våra event. Eventgruppen anordnar bland annat Hundpromenaden, Hundens dag och Hundar Utan Hem-dagen. Ibland är vi även inbjudna till andra organisationers event och temadagar i olika butiker. Eventgruppen hanterar också en del företagssamarbeten, tävlingar, föreläsningar och andra roliga aktiviteter.

Plats: Distans, eventgruppen finns utspridda över hela Sverige.
Du tycker om: Planera, organisera och genomföra event och andra aktiviteter. Du tycker det är roligt med nya idéer och är gärna en del av en projektgrupp.
Tidsåtgång: Du kan vara med på plats på ett event eller vara med och planera. Eventgruppens arbete tar tid i perioder. Det viktigaste är inte hur mycket du gör utan att du genomför det du tar på dig att göra.

Just nu behöver vi inte fler volontärer i eventgruppen

Var jourhem åt en hund

Ibland behöver vi också ett tillfälligt hem till en hund. Ibland behöver vi, för att kunna rädda hunden, skicka den till Sverige redan innan den har ett hem. Ibland kan det nya hemmet inte ta emot hunden samma dag som den kommer, eller så kommer hunden som redan bodde i hemmet inte överens med den nya hunden.

Vill du hjälpa en hund att hitta sitt för-alltid-hem genom att ställa upp som tillfälligt hem? Läs då genom hela texten under jourhem. Fyll sedan i en intresseanmälan för jourhem – så kontaktar vi dig!
Engagera dig

Köra transporten

Att köra transporten från Irland eller Polen är ett flera dagar långt äventyr, som kräver att du både gillar både hundar och att köra bil. Läs mer om vad uppdraget som chaufför innebär.

Skjutsa hundar

Vi är i stort behov av bilburna människor som vill hjälpa oss att skjutsa någon hund då och då. Det kan gälla allt från kortare sträckor där en hund behöver få hjälp till en veterinär, eller då vi akut hjälper till med en hund som behöver transporteras mellan hem/jourhem. Vill du ställa upp med din tid och lite bensin skulle vi bli oerhört tacksamma!

Är du intresserad av att hjälpa oss med skjutsa en hund? Fyll i detta formulär så kommer vi lägga till dig på vår ”skjutsar-lista” och kontaktar då dig då det finns behov.

    Typ av bil (Ex. ”liten bil med burar till två hundar på max 40 cm”)

    Beskrivning (Ex. ”kan alla dagar i veckan”, ”kan ställa upp med kort varsel”, ”kan helger” etc.)

    Hundar Utan Hem behöver behandla dina personuppgifter enligt ovan för att kunna ta ställning till din intresseanmälan och för att kunna kontakta dig för att gå vidare i processen. Hundar Utan Hem delar inte någon av dina personuppgifter till någon tredje part och du har när som helst rätt att återkalla ditt samtycke. Du är välkommen att kontakta oss på info@hundarutanhem.se om du har några frågor. Jag godkänner Hundar Utan Hems behandling av mina personuppgifter enligt ovan. Jag har läst och förstått villkoren och integritetspolicyn.