Intresseanmälan

Adoptör med ny familjemedlem
Första mötet med en ny familjemedlem

Har du/ni tänkt igenom beslutet att adoptera hund?
Att adoptera är ett stort beslut. När hundarna byter hem inom Sverige eller kommer från Irland har de varit med om en lång resa och en stor omställning. Ni måste kunna ge er nya familjemedlem en trygg och lugn hemmamiljö med mycket tid och kärlek samt att ni anpassar er efter vad er hund behöver.

Det kan ta tid innan de kan lämnas ensamma hemma. Detta måste ni tänka igenom och planera för. Är allt avstämt med hela familjen och hundvakter?

Vi väljer bästa hemmet till varje hund
När vi väljer hem till hunden är det inte först till kvarn som gäller och du kan inte boka hunden genom en intresseanmälan. Vi väljer det hem som vi tror skulle passa bäst för hunden. Det är därför viktigt att du söker på en hund som kommer att trivas i den omgivning som du bor i och som inte kräver mer aktivering än du har tid och lust att lägga ner – varje dag i många år framöver.

Skriv utförliga svar
I intresseanmälan är det till exempel viktigt att beskriva din/er långsiktiga daglösning så tydligt som möjligt. Många som hör av sig är hemma just nu och vi behöver veta att det finns en daglösning även när du/ ni ska tillbaka till jobbet. Finns det en tydlig plan för detta är det större chans att vi kommer att kontakta dig för en intervju.

Kan ni hämta hunden inom tre veckor?
Våra svenska omplaceringshundar behöver ofta flytta omgående. Hundarna på Irland kommer till Sverige inom en månad. Kan du inte ta emot en hund inom en månad så vill vi att du väntar med att kontakta oss.

När blir du kontaktad?
När du har gjort en intresseanmälan så kommer vi att läsa den och övriga intressen på hunden. Därefter kontaktar vi det hem som vi tror passar hunden bäst och gör en intervju. Då kan du och vi ställa frågor till varandra. Om allt låter bra efter intervju och ett hembesök så har du möjlighet att boka hunden. Om du inte blir uppringd så kommer du att få ett mail inom 3 veckor. Då innebär det att vi har hittat ett annat hem som passar bättre för den eller de hundar som du har sökt på. Om du vill kan du komplettera din intresseanmälan med fler hundar.

Välkommen att skicka in din intresseanmälan

De hundar vi har på hemsidan söker hem nu! Vi kan därför inte lova bort någon av dem till er om ni inte kan ta emot hunden inom ett par veckor.

Om ni inte kan adoptera en hund inom tre veckor, vänta gärna med att göra en intresseanmälan.

Adoptionsavgiften är från 6 900 kr för alla irländska hundar, från 5 500 kr för de svenska hundarna och 9 500 kr för valpar. I adoptionsavgiften ingår en veterinärbesiktning.

Vi tar inga avbetalningar.

Vi har mycket att göra och vi kör ibland transporten och jobbar på våra vanliga jobb, så därför kan det ta lite tid innan du kan få svar på din intresseanmälning. Det kan ta upp till 3 veckor. Tack för ert tålamod!

OBS! Om du inte får upp en bekräftelse på att formuläret är skickat eller att du fått ett bekräftelsemail så har inte formuläret skickats. Var noga med att alla fält är ifyllda!

Komplettering av intresseanmälan

Detta formulär är för dig som vill komplettera en tidigare ifylld intresseanmälan. Det är viktigt att du använder samma epostadress. Om vi inte kan matcha din komplettering med en komplett intresseanmälan så kommer det du skickar in att rensas bort.

Tänk på att använda samma mailadress som du angav då du fyllde i intresseanmälan för första gången så att vi enkelt hittar den.

Är det första gången du skickar in så ska du använda detta formulär.

OBS! Om du inte får upp en bekräftelse på att formuläret är skickat eller att du fått ett bekräftelsemail så har inte formuläret skickats. Var noga med att alla fält är ifyllda!