Intresseanmälan

Adoptör med ny familjemedlem
Första mötet med en ny familjemedlem

Har du tänkt igenom ditt beslut att adoptera en hund?

Att adoptera en hund är ett stort beslut. När en hund byter hem inom Sverige eller kommer med transporten från Irland och Polen är det en omvälvande omställning. Det är viktigt att du kan och vill anpassa dig efter din nya familjemedlem och erbjuda en lugn och trygg hemmiljö med mycket tid och kärlek.
En ny familjemedlem kan inte lämnas ensam, det är avgörande att en hund får sällskap första tiden och att ensamträning sker successivt i hundens takt. Hela familjen och eventuella hundvakter behöver vara informerade och redo att hjälpa till.

Vi väljer bästa hemmet till varje hund
När en hund söker nytt hem är det inte först till kvarn som gäller, du kan inte heller boka en hund genom din intresseanmälan. Vi väljer det hem som vi tror skulle passa bäst för varje hund. Vi uppskattar att du läser hundarnas annonser på hemsidan noggrant och söker på en hund som matchar dina förutsättningar.

Skriv utförliga svar
Din intresseanmälan är vårt första möte med dig och vi värdesätter att du är uppriktig och personlig. Vi önskar att du beskriver din daglösning så tydligt som möjligt och hur många timmar en hund kommer lämnas ensam hos dig. Finns det en bra långsiktig daglösning och en sund hundsyn är chansen stor att vi kontaktar dig för en intervju.

Vi tar hänsyn till följande när vi läser din intresseanmälan

  • Bor du i en miljö med bra omgivningar för den hunden du har sökt på?
  • Hur ser din daglösning ut?
  • Finns det små barn i familjen som hunden måste ha tålamod med?
  • Din hundvana och hundkunskap?
  • Matchar din aktivitetsnivå hunden du har sökt på?
  • Har du katt eller andra djur som hunden måste vänja sig vid?

Är du redo att hämta en hund inom en månad?
Hundar som finns i Sverige kan flytta så snart rätt hem hittats. Hundar på Irland och i Polen kommer oftast till Sverige inom en månad. Kan du inte ta emot en hund inom en månad så vill vi att du väntar med att skicka in din intresseanmälan.

Svarstider
Från och med 2021-09-15 har vi en ny rutin som innebär att vi inte längre besvarar alla sökande personligen. För att kunna hjälpa så många hundar som möjligt fokuserar vi istället på att kontakta de hem som är mest intressanta för varje hund. Vi hör av oss till dig inom två veckor om vi har frågor eller vill gå vidare med en intervju. Tack för din förståelse!

Var noga med att uppge rätt telefonnummer och mailadress i din intresseanmälan. Det händer att mailsvar från oss hamnar i din skräpkorg, så kika där.

Välkommen att skicka in din intresseanmälan

En intresseanmälan är inte bindande och du kan söka på flera hundar samtidigt. Om du har frågor om en hund går det bra att ställa dessa i din intresseanmälan. Var noga med att uppge hundens namn, nummer och kontaktperson i din intresseanmälan. Vissa hundar är mycket populära och vi har inte resurser att svara alla sökande.

OBS! Kontrollera att alla fält är ifyllda. Du får upp en bekräftelse på att formuläret är skickat samt ett automatiskt mailsvar när din intresseanmälan har skickats korrekt.

Hundens adoptionsavgift står i hundens annons på hemsidan. Vi tar inga avbetalningar.

Kompletterande intresseanmälan

Detta formulär är för dig som vill komplettera en tidigare ifylld intresseanmälan med fler intressanta hundar. Det är viktigt att du använder samma mailadress som i din tidigare intresseanmälan. Tänk på att uppge hundens namn, nummer och kontaktperson i din kompletterande intresseanmälan.

Är det första gången du skickar in en intresseanmälan på en hund från Hundar Utan Hem så ska du använda detta formulär.

OBS! Kontrollera att alla fält är ifyllda. Du får upp en bekräftelse på att formuläret är skickat samt ett automatiskt mailsvar när din intresseanmälan har skickats korrekt.