Anmälan som jourhem till Polengruppen

Innan du gör en intresseanmälan för att vara jourhem är det viktigt att du har läst om situationen i Polen för att få en bild av hur våra hundar har det och hur du kan göra skillnad.

Vi vill ha möjlighet att utvärdera våra seniorer från Polen innan de är redo att adopteras. Vi behöver därför nu er hjälp som jourhem för att hundarna ska få de bästa förutsättningarna innan de flyttar till sina kärleksfulla familjer.

Vår nya “Polengrupp” är ett antal handplockade jourhem som vill öppna sina hem under en begränsad tid och hjälpa oss med utvärdering, veterinärbesök etc och förbereda hunden för flytten till sitt nya hem.

För att detta ska vara möjligt så söker vi ny jourhem som kan erbjuda följande

 • Barn över 13 år
 • Boende med max 10 min gång till skogen
 • Om du bor i lägenhet behöver det vara på markplan alt. tillgång till hiss
 • Möjlighet att dela av hemmet under en längre period om du har andra djur
 • Har tillgång till bil
 • Har hunderfarenhet, gärna ägt en senior
 • Jobbar/studerar hemifrån, så hunden ej behöver vara ensam

Anmälan som jourhem till Polengruppen

Polengruppens arbete

Hundarna har ofta ett tufft förflutet och de flesta har även bott många år i hundgård på rescue vilket gör att flytten till ett hem kan vara ganska omtumlande.

De får bara enstaka kortare promenader på rescuet så lite koppelträning kommer behövas. Bristen på motion har resulterat i att majoriteten av de äldre hundarna är överviktiga, vilket gör att man får anpassa matmängd och promenader därefter.

Hunden kommer även vilja ha kärlek, men kanske inte på en gång. Här är det viktigt att ha tålamod och låta hunden ta det i sin takt. Pressa inte hunden in i situationer den inte vill befinna sig i .

Hur lång tid det tar innan hunden är rumsren varierar. Många har bara haft olyckor inne de första dagarna, för att sedan göra sina behov ute medan andra behöver lite extra tid för att känna sig trygga.
Är man vaksam och tar ut hunden ofta och till samma ställe så brukar det lösa sig självt, ungefär som med valpar, de lär sig snabbt. Att låta hunden äta och sova ifred är en självklar men mycket viktig del när man har en hund i hemmet.

Det är mycket som blir helt nytt för dom, både hemma och utomhus, men med tid, tålamod och engagemang kommer dom att utvecklas till glada och trygga hundar!

Berättelser från tidigare jourhem

Vår upplevelse av att vara jourhem åt Mash har varit rolig, lärorik och spännande! Mash har gått från en stressad hund till att bli en fin och trygg hund. Vi är glada över att vi har fått ge honom den möjligheten.
Kontakten med hundar utan hem och vår kontaktperson har varit jättebra, alla vi har varit lättillgängliga om man har haft frågor eller funderingar. Hundar Utan Hem upplever vi som en professionell organisation med personal som verkligen brinner för hundar och att ge dem en ny chans.
/Felicity och Mattias

Intresseanmälan är inte bindande men en förutsättning för vidare dialog.

För att vi bättre ska kunna matcha dig och en av de hundar som behöver jourhem så ber vi dig att fylla i alla fält innan du skickar in. Tack!

Vi sparar alla inkommande intresseanmälningar för att kunna kontakta dig vid behov. När du skickar din intresseanmälan godkänner du att Hundar Utan Hem behandlar dina uppgifter, du kan läsa mer om detta under vår integritetspolicy. Det är bara medarbetare inom Hundar Utan Hem som kan se dina uppgifter och vi lämnar inte ut information till tredje part.

Intresseanmälan Jourhem Polen

  (kryssa i allt som stämmer)
  (kryssa i allt som stämmer)
  (kryssa i allt som stämmer)
  (kryssa i allt som stämmer)
  (kryssa i allt som stämmer)
  (kryssa i allt som stämmer)