Briar (22-1199)

Briar (22-1199) söker även jourhem i väntan på ett permanent hem!
Läs mer om vad det innebär att vara jourhem.
Pigg liten tjej
 • Ålder: 2022-06-04
 • Kön: Tik
 • Ras: Lurcher
 • Kastrerad: Nej
 • Kontaktperson: Madelaine Henriksson
 • Adoptionsavgift: 13000 kr
 • Förmedlad från: West Cork Animal Welfare
 • Befinner sig nu: Jourhem i Göteborgsområdet
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: 6-8 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium-hög
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Briar, eller Bibbi som hon kallas är en energisk tjej.

Hon är otroligt kärleksfull och älskar människor och vill vara nära. Hon sover mer än gärna i soffan eller i sängen, helst i sked med sin människa.
Bibbi är en aktiv tjej med troligtvis både terrier och vinthund i sig och hon har egenskaper från båda raserna. Hon älskar att springa och röra sig utomhus, hon går fint i koppel och lyssnar jättebra på inkallning. Hon har en bra nos och är godismotiverad, smart och lättlärd. Hon skulle mest troligt tycka om att få testa på nosework, agility eller annat kul. Hon tycker det är väldigt roligt att leka med prasslande leksaker och att apportera pinnar.

Rumsrenheten går bra, hon säger oftast till när hon behöver gå ut och med rutiner och lyhördhet så funkar det bra.
Bibbi är väldigt lekfull och tycker om andra hundar, hon leker fint men kan till en början vara osäker, försiktig och skälla lite innan hon fått hälsa ordentligt. I sitt jourhem bor hon tillsammans med en hundkompis och det trivs hon med, och hon leker dagligen med andra hundkompisar.

Bibbi skriver:
”Hej! Det är jag som är Bibbi. Jag är en tik på 9 månader som mäter ca 53 cm (mätt från ryggen) och väger 13 kg. Jag är en vinthundsblandning med kanske lite terrier i mig. Jag är väldigt bra på att lukta efter djur och godis och tycker det är kul med spår.
Jag älskar att vara utomhus och göra vad som helst egentligen. Promenera, kasta pinne, springa lös i skogen, allt är roligt och jag behöver mycket motion och stimulans för att må bra. Inomhus är jag nästan alltid trött och sover mest hela tiden. Lägger gärna mitt huvud i knät på människor jag tycker om och gillar att få kli på magen.
Jag tycker om att leka med andra hundar, och är snäll och busig mot alla hundar men kan tycka det är lite läskigt med nya hundar innan jag fått hälsa och känt av att det är snälla tillbaks.

I början när jag kom till mitt jourhem var jag ganska rädd och stressad om jag mötte människor eller hundar jag inte kände igen, då skällde jag och morrade så att de inte skulle komma fram till mig. Men nu har jag fått träffa många snälla människor och hundar och det känns mycket bättre, jag är inte rädd längre och när vi möter människor på promenad så brukar jag bara hålla lite koll på dem. När vi möter andra hundar på håll så blir jag inte rädd men vill gärna sitta ned och spana på dem tills de gått förbi, om de kommer lite för nära kan jag bli rädd och skälla så att de inte ska gå fram till mig men oftast är jag mer sugen på godis än på att skälla.

Jag är helt rumsren och är jätteduktig på att gå i koppel. Sitt och ligg är mina bästa kommandon, men gillar också att hoppa upp på saker om jag får godis efteråt. Jag gillar att göra nästan allting bara jag får vara med mina människokompisar. Skulle tycka det var kul att bo ihop med en hundkompis, eller med en människokompis som är hemma mycket. Kan vara ensam om jag fått ordentligt med motion men det är inte min favorit. Katter älskar jag, men kan inte bo ihop med dem för jag jagar dom gärna och tycker att dom verkar vara världens roligaste leksak.
Jag vill inte bo i stan för det är lite för läskigt med alla ljud, men i villaområde och på landet går bra.

Skulle ni vilja träffa mig?
/ Bibbi”

Bibbi har inte sett så mycket av världen ännu och känner sig tryggast i lite lugnare områden, hon miljötränas i jourhemmet men tycker stan är läskig med alla ljud och fordon. Vi tror att hon skulle trivas bäst i lugnare områden där hon får tillgång till promenader i skogen och ytor att springa på.
Söker ni en glad och kärleksfull tjej med mycket personlighet och har möjlighet att ge Bibbi den aktivering hon söker så har ni hittat rätt!

Vid 9 månaders ålder väger hon ca 13 kg och mäter ca 53 cm från marken till toppen av huvudet.

Skicka in en intresseanmälan redan idag!Plugin created by Emmaria