Vägen till ett kärleksfullt hem

Varje dag överges hundar av sina familjer. En del svälter innan de räddas andra blir påkörda.

I Polen kommer upphittade hundar ofta till kommunala shelter, där de blir sittande tills de får ett hem. Ibland resten av sina liv.

På Irland hamnar upphittade hundar på kommunens “dog pounds”, en avlivningsstation för de hundar som inte hämtas ut inom 5 dagar.

Dessa hundar försöker vi rädda till rescues som vi samarbetar med. Under tiden på rescuet utvärderas varje hund, bilder och information läggs ut på Hundar Utan Hems hemsida, Instagram och Facebook.
På rescuet tas hunden till en veterinär och id-märks med microchip, avmaskas, vaccineras samt får ett EU-pass. Alla vuxna hundar kastreras/steriliseras.

Vägen till...
En liten terrier på ett rescue

Intresseanmälan om adoption görs via hemsidan. Hundplacerare från Hundar Utan Hem kontaktar intressenten med djupgående frågor för att matcha varje hund med rätt hem och varje familj med en passande hund. Vi tar referenser och gör ett digitalt hembesök.

När hunden är bokad får adoptören en PDF med adoptionsinformation.

Inför hemresan besiktas alla hundar av veterinär.

Vi kör själva hem våra hundar med specialbyggda hundtransporter. Hundarna rastas under resan var 6:e timme och det är alltid 2 chaufförer varv minst en är en av Hundar Utan Hems medarbetare.

Adoptivfamiljerna möter upp för överlämningen.
De möter sina hundar med stor förväntan och kärlek. Hundarna är matchade med stor omsorg och kompetens för deras bästa. Alla legala dokument är signerade elektroniskt. Vår förhoppning är att vi har gett hundarna de bästa förutsättningarna för en trygg framtid.