Vägen till…

…ett kärleksfullt hem

Varje dag överges hundar av sina familjer på Irland. En del svälter innan de räddas.

Upphittade hundar hamnar på kommunens “dog pounds”, en avlivningsstation för de hundar som inte hämtas ut.

Under tiden på rescuet utvärderas varje hund, bilder och information läggs ut på Hundar Utan Hems hemsida, Instagram och Facebook.

På rescuet tas hunden till en veterinär och id-märks med microchip, avmaskas, vaccineras samt får ett EU-pass. Alla vuxna hundar kastreras/steriliseras.

Vägen till...
En liten terrier på ett rescue

Intresseanmälan om adoption görs via hemsidan. Hundplacerare från Hundar Utan Hem kontaktar intressenten med djupgående frågor för att matcha varje hund med rätt hem och varje familj med en passande hund. Vi tar referenser och gör hembesök.

När hunden är bokad får adoptören ett häfte med “tips och information”.

Inför hemresan besiktas alla hundar av veterinär.

Vi kör själva hem våra hundar med specialbyggda hundtransporter. Det är alltid 2 chaufförer. Resan går Dublin-Wales, Wales-Harwich, Harwich-Hoeak van Holland, Holland-Tyskland och Danmark-Sverige. Hundarna rastas under resan var 6:e timme.

Adoptivfamiljerna möter upp för överlämningen.

De möter sina hundar med stor förväntan och kärlek. Hundarna är matchade med stor omsorg och kompetens för deras bästa. Alla legala dokument är signerade elektroniskt. Vår förhoppning är att vi har gett hundarna de bästa förutsättningarna för en trygg framtid.