Situationen på Irland

Varje år avlivas tiotusentals unga friska hundar på Irland. Ungefär hälften av dem är greyhounds som avlats för kapplöpning men som inte drar in några pengar.

På Irland ser man inte på hundar på samma sätt som vi gör i Sverige. För oss blir de en familjemedlem och våran bästa vän. På Irland ses de mer som konsumtionsvaror. Många familjer skaffar valpar som de tröttnar på eller byter ut när valpen blir större och livligare. Till jul byter många familjer ut sin hund mot en ny valp. Andra skaffar en valp till jul och dumpar den efter nyår när barnen börjar skolan igen.

I familjerna lämnas de ofta ensamma länge, många bor på den inhägnade tomten och får inte ens komma in i huset. De som får dagliga promenader har tur.

Vi vågar påstå att alla hundar vi placerar har haft hem tidigare. Det är lätt att tro att det måste vara något problem med hunden eftersom familjen lämnat bort den. Men de hundar som vi tagit hit är lysande exempel på att det är helt underbara, fina och snälla hundar som lämnas in för avlivning för att familjen tappat intresset. Eller som helt enkelt sprungit bort och familjen inte har vetat var de ska leta. Dessa underbara, goa och snälla hundar avlivas på löpande band, vi kan inte hjälpa alla men genom den här hemsidan kan vi med er hjälp rädda några av dem.Du kan hjälpa till genom att adoptera en hund eller genom att ställa upp som tillfälligt jourhem åt en hund som behöver komma till Sverige men som ännu inte fått ett hem. Du kan även hjälpa till på andra sätt. 
Nya hundar görs klara för att åka till Sverige varje vecka. Om du inte hittar någon hund som du är intresserad av kan det vara en bra idé att titta in igen om en dag eller två.


Irland är förskonat från sjukdomar

Ibland förekommer tidningsartiklar om sjukdomar som kommer in i landet via hundar från östeuropa och medelhavsområdet. Vi vill därför vara tydliga med att de omtalade sjukdomarna inte finns på Irland. I kontakt med Sveriges Veterinärmedicinska Anstalt (SVA) framkommer att det inte finns några farliga sjukdomar på Irland som inte redan finns i Sverige.

Hundar som förs in i Sverige från Irland via Hundar utan Hem är vaccinerade enligt svensk standard, de är ID-märkta med microchip, har ett EU-pass och är rabiesvaccinerade enligt jordbruksverkets nya införselregler från 1 januari 2012, www.sjv.se/resameddjur

Hundarna är dessutom avmaskade, avlusade och veterinärbesiktigade. Just nu
Dags att köpa julklappar!   [6 dec]

Gör dina julklappsinköp här och hjälp hundarna!

Gå in i vår webbshop och köp de finaste och mest...

Samarbete med TidyApp   [3 nov]

Hemstädningsföretaget TidyApp har valt att sponsra Hundar Utan Hem bland annat genom att...

Zoe behöver hjälp!   [9 sep]

Zoe är en 8-årig bichon frise som den 12 augusti lämnades in av sin familj med bitskador i ansiktet från...

Visa fler >>