Elsa (30)

Pigg och snäll
 • Ålder: Ca 5 år
 • Kön: Tik
 • Ras: Schäferblandras
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Ulrika Durgé
 • Adoptionsavgift: 4500 kr
 • Förmedlad från: Hem i Sverige
 • Befinner sig nu: Jourhem i Göteborgstrakten
 • Kan bo med hundar: Nej
 • Fungerar med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: 9-15 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium-hög
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Elsa hade ett hem och allt var bra. Så plötsligt över en natt förändrades situationen pga svår akut sjukdom som drabbade husse. Nu söker Elsa hem och det brådskar!

Elsa är lugn inne men blir lätt stressad av bilar, hundar, cyklar och miljöer med mycket intryck. Får hon jobba mentalt så är hon en jättebra hund på promenader i skogen/ i ett lugnare område. Får hon inte jobba mentalt så är promenader med Elsa ganska jobbiga. Man märker tydligt på promenaderna om hon får det som hon behöver i form av mental träning. Elsa söker därför ett hem hos någon som är van att träna hund.

Det vi söker till Elsa är ett hem i lägenhet/ hus i ett lugnt område nära skog och mark, där det inte är för mycket saker som sker utomhus som kan stressa henne.
Elsa söker ett hem utan barn, hundar, katter eller andra djur. Hon tycker om människor och kan umgås med hundar men vill inte dela sitt hem med något annat djur eller barn då vi försöker ge henne en stressfri hemmamiljö. Hon älskar att bli kelad med och vill gärna ha mycket uppmärksamhet från sin familj och massor med gos såklart.

I rätt miljö är hon en fantastisk hund, nu söker vi någon som kan erbjuda henne det. Elsa är underbar att träna  med och väldigt mysig inne. Hon vill vara nära, helst i knäet om hon får.

Hjälp Elsa att finna sitt nya hem! Hon förtjänar en ny chans <3

Jourhemmet berättar:
Det går bra med Elsa. Hon fungerar bra i de flesta sammanhang. Är det annan hund med kan hon slappna av bara hon fått hälsa. ( har endast provat med hundar i hennes storlek än). Det enda som är en ”issue” är bilar. Hon ska till varje pris valla bilar. När hon inte får detta blir hon jättestressad.
Det fungerar om det kommer endast en bil, då kan jag jobba med henne men kommer flera på rad blir det blir för mycket.

Vi tränar på med bilarna det går långsamt, men med tålamod så är det inga problem att bli av med detta tror jag, vi jobbar med avstånd och tränar en bit från en mer trafikerad väg än villa vägarna. Men hon älskar att åka bil och springer fram och hoppas att vi ska åka varje gång vi går ut.

Hon har varit med både på student uppvaktning och midsommar och det fungerar bra. Hon fick vara inne då vi hade femkamp på midsommar, hon blir väldigt ”vallig” när alla är utspridda och springer. Hon vallar genom att nafsa i hasorna absolut inte hård men inte alltid så populärt. Men hon lyssnar när jag säger till. Har någon gång höjt rösten när hon rusat fram kryper hon ihop, så man får vara väldigt varlig med denna lilla tjej. Hon lyssnar bra när man lärt känna henne så det är inget problem.

Elsa behöver minst en timmes snabb promenad (och några kortare) och ett spår och lite lydnads träning om dagen för att vara någorlunda nöjd:) Vill bara understryka detta, vissa dagar har vi bara gått och gjort lita godis sök och lite lydnad och detta räcker inte för att hon ska vara nöjd. Grejen är att hon alltid ligger lugnt inne och i trädgården, så det är vid kvällspromenaden man ser om hon fått tillräckligt eller ej, så man inte tror att hon är nöjd när hon ligger lugnt – det kan vara kapitulation för att inget händer.

För tillfället behandlas Elsa för öroninflammationer vilket kan komma behöva fortsätta i ett eget hem. Hon behöver också gå på allergifoder för att undvika framtida öroninflammationer.

Stämmer du/ni in på beskrivningen, tveka då inte att skicka in en intresseanmälan. Elsa väntar på just er!

Plugin created by Emargust