Sven (1589)

Sven (1589) är adopterad.
Söt och rar liten kille
 • Ålder: 2018-01-12
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Jack russell/chihuahuablandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Lina Lyckelin
 • Adoptionsavgift: 6500 kr
 • Förmedlad från: House of Dogs
 • Befinner sig nu: Jourhem i Skåne
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: 9-15 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Här är underbara lilla Sven. Han hamnade på ett pound, och han var så otroligt stressad och olycklig i den miljön. Så fort han räddades därifrån blev han en helt annan hund! När han kom till jourhemmet där han nu befinner sig vågade han visa mer av sitt fantastiska jag! Han blev gladare, piggare och busigare.

Han följer gärna efter sina människor och vill vara nära. På kvällarna vill han ligga och mysa i någons knä. Han leker jättebra med tikarna i jourhemmet och är väldigt förtjust i sina leksaker. Sven går väldigt bra i koppel och är otroligt nyfiken på omgivningarna.

Sven befinner sig nu i ett jourhem i Skåne. De beskriver honom såhär:
”Sven har nu bott hos oss i några dagar. Han anpassade sig direkt till våra fyra andra hundar. Han har även anpassat sig till våra rutiner på ett mycket bra sätt.

När han träffar nya människor är han till en början lite försiktig, dock går det över på några sekunder och han börjar vifta på svansen och vill bara hälsa.

Han är på dagtid med mig på jobbet, jag arbetar på en frisörsalong. Han älskar alla mina kollegor, och hälsar vänligt på alla kunder som vill hälsa på honom. På jobbet har han även fyra hundkompisar som han går jätte bra ihop med.

Sven är en liten hund, 4,4 kilo, och eventuella barn bör därför vara lite äldre så de förstår hur liten han faktiskt är.

Att Sven gissningsvis är en blandning mellan Jack Russell och chihahua verkar stämma bra. Han har en alertheten och snabbheten som en Jack Russell. Bestämd, trogen och mysig som en chiahuahua. Sven har Jack Russell teckning, ansikte som påminner om Jack Russell, öron och storleken från en chihuahua. Han väger endast 4.4 kilo.

Han kan vakta lite på tomten, men han är lyhörd och lyssnar när man säger åt honom.

Han vaktar inte sitt torrfoder, men kan vakta människomat. Sitter man i soffan bredvid honom och resten av flocken kan han morra till om någon av de andra hundarna närmar sig tallriken, detta beteende kommer att försvinna om han förstår att han ej får smaka. Troligtvis har han tidigare fått smaka mat vid bord/soffa. (Vi ger hundarna endast torrfoder vid bestämda tider)

Sven går jättefint i koppel, både tillsammans med de andra hundarna och även när man går med honom själv, en kort promenad eller en lång promenad spelar Sven ingen roll – han är lika glad ändå. Men även en liten hund behöver stimulering, både psykiskt och fysiskt.

Sven skulle nog passa till agility eller rallylydnad om man vill det, på grund av att han är lyhörd, alert och snabb! Öppnar du ditt hjärta och hem till älskade Sven så får du en trogen vän som kommer följa med dig på vad som helst.

Han klarar av att vara hemma själv men kan vara lite skällig eftersom han letar efter ljud som bevisar att du är på väg innanför dörren. Jag tror detta beteende kommer att försvinna när han vet att han har hittat sitt för-alltid-hem och man får vara beredd att helt enkelt träna mer på det. Han har ju bara varit i jour några dagar.

Han har lätt för att finna ro hemma. Hans favoritplats är antigen i ditt knä eller under din filt. På natten sover han också bra, och får han välja själv så vill han sova tätt intill dig under ditt täcke!

Hade vi inte haft fyra hundar hade vi inte tvekat en sekund att behålla denna goding, men vi är helt övertygande att hans för-alltid-hem finns där ute någonstans.”

Skicka in din intresseanmälan redan idag om Sven skulle passa perfekt hos just er!Plugin created by Emmaria