Hero (21-0911)

Hero (21-0911) är adopterad.
Blyg men snäll
 • Ålder: 2021-04-15
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Collie-blandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Yvette Berg
 • Adoptionsavgift: 11500 kr
 • Förmedlad från: Star Rescue (West Limerick Animal Aid)
 • Befinner sig nu: Jourhem i Härryda
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Kan bo med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: 6-8 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Vackra Hero med ett blått öga och ett brunt är en ung collie pojke som räddades från en sk ”puppy farmer” på Irland tillsammans med sina syskon Himla och Hubbe. Valparna levde i ett i fruktansvärda förhållanden men hade tur att bli räddade av ett rescue på Irland. Himla har hittat sitt för alltid hem och Hero nu har fått komma till ett jourhem i Sverige tillsammans med sin bror Hubbe.

Då pojkarna inte varit i jourhemmet så länge så är allting nytt och man märker att de inte har blivit väl omhändertagna.
Han tyr sig mest till jour matte i dagens läge men husse jobbar på att få Heros förtroende och det görs framsteg varje dag.

Hero är en försiktig själ men lite modigare och större än sin bror och även om det kan vara lite läskigt ibland så är han nyfiken på både människor & hundar. Han är inte van vid trafik eller högljudda miljöer så vi söker i första hand ett hem i lugnare område.

I jourhemmet bor han och hans bror med tre andra hundar i olika storlekar, vilket inte är några som helst problem. Han skulle kunna bo både som ensamhund eller med en snäll hundkompis.

Jourhemmet berättar:
”Hero är en väldigt omtänksam, intelligent och helt igenom snäll kille som kommer att bli en fantastisk familjemedlem eller uppskattad extrahjälp på gården. Han tackar inte nej till klapp och mys, han är kravlös och lätt att tillgodose. Vi har tre hundar, en husky, greyhound och en liten terrier. Hero kommer bra överens med alla. Han har inte problem med hundmöten utan hälsar gärna på andra hundar han träffar på promenad. Han tar varken plats eller bestämmer i gruppen, han vill bara vara kompis med alla och delar gärna med sig av mat och leksaker. Han är också väldig mjuk och försiktig med vår 7-åriga pojke som har växt upp med hundar i hemmet, dom leker fint ihop efter skolan med både fotboll och frisbee. Han sover helst i sin egen säng bredvid våran om natten men ibland kan han krypa upp i sängen för lite mys innan läggdags. Ett par gånger har han somnat för att det är så otroligt skönt med öronmassage på kvällen men tar sig själv ner efter en liten stund. Det lilla extra räcker för hans del. Hero söker ofta bekräftelse från oss, oftast hjälper det med en liten klapp, ett uppmuntrande ord eller en puss på nosen så är han nöjd och kan fortsätta med sina projekt. Det är väldigt viktigt för honom att bli omtyckt och jag tror att han kommer att föredra och behöva en mjuk hand i framtiden. Han kommer snabbt och glatt på inkallning i vår inhägnade trädgård.

Eftersom vi bor på landet har vi tagit tillfället i akt att hälsa på lite djur i närheten. Hästar är lite för stora och läskiga för Heros smak och han håller gärna ett respektfullt avstånd till dom. Ponny gick bättre, lite mer intresse och mindre rädsla men fortfarande på avstånd. Hero träffade också katt, först på avstånd och han var ointresserad. När katten kom närmare hälsade han glatt och försiktigt men intresset avtog snabbt då katten var både hundvan och ointresserad. Enligt gården betedde han sig respektfullt runt deras djur och fick väl godkänt. Han gjorde inte ett enda försök på att valla eller jaga gårdens djur när vi träffade dom.

Hero är lite osäker på sig själv och sin omgivning, i början skällde han på allt som var nytt och otäckt men nu nöjer han sig med att säga till och så får man gärna bekräfta händelsen. Nya ljud och upplevelser måste bemötas med hjälp, när vi går fram tillsammans och inspekterar det läskiga brukar det avta snabbt men ljud är han lite känsligare för och det tar ibland lite längre tid att förklara varför snöplogen kör förbi varenda morgon. På promenaden är han tyst när han går i koppel och håller sig tätt intill flocken med ledaren i spetsen. Han känner sig trygg med sin familj. När Hero först kom till oss hade vi lite problem med trafiken i området, men vi har tillsammans jobbat igenom problemet och han klarar nu att gå och längs vägen på landet utan större problem. Han tittar lite nyfiket när de kör förbi men han lägger sig inte längre platt på marken som han gjorde i början. Ett stort steg för en liten modig kille! Hero skulle må bäst av att fortsätta bo ute på landet. Ett villaområde kan möjligen fungera det är ett lugnare område. Det var inte så länge sen han flyttade till en stor, ny och ibland – lite läskig värld – och han behöver en hand att hålla i, gärna en människa som redan har en trygg hund vid sin sida.”

Hero mäter ca 60 cm till toppen av sitt huvud och väger runt 20 kg.

Skicka in din intresseanmälan redan idag så att Hero kan få komma hem!Plugin created by Emmaria