Cezar (0167)

Snäll och rar kille
 • Ålder: 2020-02-09
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Blandras
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Anna-Maria Svedberg
 • Adoptionsavgift: 9500 kr
 • Förmedlad från: Jourhem i Polen
 • Befinner sig nu: I jourhem i mellersta Sverige
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Vet ej
 • Kan bo med barn i åldern: 9-13 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan endast bo i hus på landet
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Cezar är en ung och snäll kille som ursprungligen kommer från Polen. Där bodde han först hos en kvinna som höll honom fastkedjad utanför en hundkoja. Sedan kom han till ett rescue i Polen där han fick leva i en hundgrupp. Han medlade i gruppen och tyckte om att leka med de andra hundarna. Han var hundgruppens beskyddare. Han är en av de första hundarna som Hundar Utan Hem valde att ta till Sverige och sedan mitten av mars bor han nu i ett jourhem.

Jourhemmet i Sverige berättar:

”Denna hund tog hela vår familj med storm redan från start. Trots att Cezar bara är 1 år gammal är han modig och samtidigt klokt försiktig, enormt lyhörd, lättlärd och framförallt positiv till det mesta. Självklart finns det mycket att lära sig, men Cezar utvecklas och växer massor varje dag. Cezar har varit helt rumsren sedan dag 1. Han har lärt sig sitt, ligg och vänta. Åka bil har Cezar inga problem med. Han lägger sig ner snabbt i sin bur och vilar. Han har landat i vår familjs rutiner och sover lugnt igenom nätterna. Hantering som kloklippning, tandborstning, dusch, borstning och rengöring av öron fungerar också bra.

Efter en del arbete med att sätta regler inomhus har Cezar också börjat landa vad han får bita i, dra i  och smaka på. Han fungerar bra med våra barn, men då han ibland busnafsar bör barn runt honom vara i en ålder som kan hantera detta. Vi ser till att alltid ha tuggben och leksaker till hands vilket funkar bra som avledning och för att stressa ner.

Cezar har börjat visa upp sina naturliga vaktinstinkter. Vid nya besök i dörren och på tomten/uppfarten vill han gärna tala om att han finns. Han skäller dock aldrig på promenad eller när någon bara passerar huset. Cezar går bra i kopplet i lugna miljöer och när man ger honom gott om tid att sniffa på spännande lukter under vägens gång.  Han söker ofta självmant kontakt och trygghet under promenaderna. 

Inkallning brukar inte vara några problem med Cezar och med kyckling i fickan går det ännu lättare.

Det vi märkt av är att Cezar visar rädsla när någon går runt med längre pinnar, gåstavar eller liknande. Några negativa minnen kring detta har han nog tyvärr med sig.

När Cezar hade varit i Sverige i en vecka blev han utskälld av tre löst framspringande hundar vilket skrämde honom ordentligt. Så hundmöten i koppel är något vi jobbar lite extra på just nu. De flesta situationer fungerar ok och vi går promenad med andra passande hundar för att ge honom självkänslan tillbaka.

Katter har vi nu stött på vid ett antal tillfällen på våra promenader . De som springer vill han förstås jaga. Men de som sitter och glor tillbaka kan vi avleda och fortsätta promenaden ifrån.

Vi tror att Cezar skulle trivas bäst i en familj där han får både gott om mental och fysisk aktivering. Det märks tydligt att han bli en mer avslappnad och nöjd hund då. Cezar är verkligen en jätterar ung kille med härlig personlighet, ett och annat bus i rockärmen och med alla förutsättningar att växa ut till en stabil, trygg och fin familjehund.”

Skicka in din intresseanmälan redan idag om du har ett kärleksfullt hem till fina Cezar!Plugin created by Emmaria