Bear (21-0202)

Bear (21-0202) är adopterad.
Aktiv kille!
 • Ålder: 2019-09-20
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Terrier-blandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Lina Lyckelin Bergman
 • Adoptionsavgift: 9500 kr
 • Förmedlad från: Care Rescue
 • Befinner sig nu: jourhem i Nödinge
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Vet ej
 • Kan bo med barn i åldern: 14 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium-hög
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Säg hej till härliga Bear som idag kallas Burre! Burre lämndes in till Care rescue på grund av astma i familjen och kom till en familj i Sverige, som inte kan ha kvar honom.

Burre är en vänlig och intensiv unghund som älskar att träna. Han är matmotiverad och lär sig snabbt. Detta är en terrier som inte planerar att ligga på sofflocket. Något som driver Bear starkt är hans jaktlust. En familj för honom måste vilja hålla på med spår så han får utlopp för detta. Finns det kaniner eller annat vilt kommer han reagera på dessa och han kommer vilja plocka upp spår. Han har inte någon av/på-knapp för detta, då han troligtvis aldrig fått lära sig det, utan det är träning hans hem måste plocka upp. Han är en aktiv kille som behöver ett aktivt hem med tidigare hundvana. Idealt har hans hem inte tjockt med vilt omkring sig, eller vet att bemöta det. I sitt hem är han rumsren och duktig på att säga till.

Såhär beskriver Burres nuvarande hem honom: 

”Burre är en sprudlande unghund med rådjursögon och oändlig kärlek att ge sina människor. Han omplaceras eftersom vår närmiljö triggar hans starka jaktinstinkt. Från första stund har Burre varit glad och nyfiken och aldrig reagerat med ilska eller aggressivitet, varken mot djur eller människor. Han kommer aktivt fram och söker närhet och gos. Så fort han hör att vi vaknar på morgonen hoppar han upp i sängen och sätter sig nära för att bli kliad. Han älskar att tugga på ben, kongar och leksaker och kommer glatt fram och visar upp minsta lilla tuggpinne! Han älskar att leka, oavsett om han hittar ett tuggben bakom gardinen eller om det är en pinne i hundrastgården.

Vi har börjat klickerträna honom och han reagerar fint på klickern. Vi märkte snabbt att han tycker om att lära sig nya saker och att han anstränger sig för att förstå. Han söker aktivt ögonkontakt och har lärt sig sitt, ligg och ligg stilla. Han har börjat lystra till sitt namn och reagerar om man söker hans uppmärksamhet. I början var han rädd för hissen men nu kliver han glatt in och sätter sig. Burre är otroligt matmotiverad och anstränger sig alltid för en godisbit!

Burre triggas av vår närmiljö med mängder av vilda kaniner. Det har gjort att han under och efter promenader är uppe i varv och stressad. Hans sätt att hantera det är att hoppa och nafsa när han kommer in från promenaden. Vi har tränat mycket på att varva ner och att handleda honom i situationer han tycker är svåra. Han har gjort framsteg och reagerar fint på beröring och massage. Burre är inte koppeltränad eftersom vår utomhusmiljö har varit för triggande. Han skäller väldigt sällan men kan reagera om han hör för honom obekanta ljud. Han vande sig snabbt vid vårt lyhörda trapphus och reagerar knappt längre.

Vi har klippt klorna och har börjat träna på att borsta tänder. Han är lätt att hantera och visar inga tecken på rädsla vid hantering. Som den unghund han är har inte det bästa tålamodet men är lättövertalad om han blir erbjuden gos och godis i utbyte. Han är strävhårig och har knappt reagerat när vi har testat att trimma honom litegrann.

Burre behöver ett hem där hans närmiljö inte triggar hans jaktinstinkt och där han får möjlighet att använda sin otroliga nos. Han skulle älska att få spåra och söka men behöver hjälp att hitta en balans mellan när det är dags att spåra och när det är en vanlig promenad. Hans nya familj behöver fortsätta hans grundläggande uppfostran så han får en chans att bli den kanonhund han är! Med rätt förutsättningar är Burre en drömhund med otrolig potential! ”

Burre är 45 cm i mankhöjd och väger ungefär 14 kg.

Är ni en aktiv familj med samma intressen som Burre? Som har tid för en aktiv unghund och vill testa på olika aktiviteter under Burres livstid? Skicka in er intresseanmälan idag!Plugin created by Emmaria