Alvin (253)

Alvin (253) är adopterad.
Snäll kille vill bo på landet
 • Ålder: Ca 2,5 år
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Border Collie-blandras
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Tina Lundqvist
 • Adoptionsavgift: 5900 kr
 • Förmedlad från: Cork DAWG
 • Befinner sig nu: Jourhem i Nossebro
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: Vet ej - information kommer
 • Vilken miljö passar: Kan endast bo i hus på landet
 • Aktivitetsnivå: Medium-hög
 • Adoptörens hundvana: Kräver vana av rasen

Alvin sprang omkring för sig själv utomhus. Han fångades in och togs till ett dog pound. Som tur var räddades han därifrån och befinner sig nu i ett jourhem i väntan på sitt nya hem.

Alvin kommer bra överens med Elliot, som också omplaceras via Hundar Utan Hem, men kan vakta sin mat lite mot honom. Troligen har han fått slåss för sin mat så man måste ha förståelse för detta och låta honom äta i lugn och ro. Alvin ska inte bo med katt.

En familj som skulle passa Alvin består endast av vuxna, eller har äldre barn som har stor förståelse för en hunds behov. Alvin är mycket vänlig men tar ett tag på sig att lita på nya människor så man måste ge honom den tiden. Han är lite nervös av sig i dagsläget. Det är mycket möjligt att detta enbart har med den stressande situationen han är i att göra. Dock söker vi ett hem med tidigare hundvana åt honom, så han får möjlighet att landa på bästa sätt.

Alvin vill komma till aktiva människor som gärna går långa promenader med honom och även hittar på sätt så att han får använda hjärnan varje dag, kanske tricks, agility eller rallylydnad.

Alvin kommer troligen från en gård där han bott utomhus så han behöver lära sig att bli rumsren. Detta brukar dock gå snabbt bara hundarna förstår vad man förväntar sig av dem. Att vara ensam är något annat han behöver träna på.

Med andra ord är Alvin en trevlig hund för någon som gärna tränar med sin hund. Han kommer att bli toppen med lite tid och tålamod.

Alvin vill bo på landet och gärna med tillgång till en inhägnad trädgård.

Uppdatering från jourhemmet april 2017

Idag firar vi 1 år tillsammans med Alvin, och det är bäst att jag skickar en kort liten uppdatering om läget, innan det glöms bort… 😉

Den rädda osäkra lille killen vi tog emot för ett år sedan har utvecklats till en busig, livsglad och (i vår miljö) välfungerande ung herre. Visst har vi våra ’ups and downs’ där vissa dagar fortfarande kan vara ganska jobbiga, men de lugna balanserade trevliga dagarna överväger helt klart. Det känns verkligen som att vi funnit varandra nu, vet vilka spelregler som gäller och vart vi har varandra. De rädslor och spöken som finns kvar att jobba med känns helt överkomliga och jag har en ganska bra uppfattning om hur jag ska göra. Det får ta den tid det tar helt enkelt!

Alvin är en väldigt lyhörd, uppmärksam, mjuk och känslig hund som är oerhört snabb på att uppfatta och läsa av saker. Det gäller verkligen att tänka sig för och ligga steget före om man vill ha största möjliga chans att påverka honom i rätt riktning, för han snappar upp saker otroligt fort – även sånt man inte alls tänkt lära honom. 😉

Nu när vi etablerat en bra kontakt och känner varandra är han så otroligt lättstyrd och enkel att hantera att jag nästan glömmer bort hur det var i början. Jag kom att tänka på det i morse på promenaden faktiskt, när vi blev stannade av en tant som berömde oss för att Alvin var så väldigt lydig!

Även om det har varit ganska frustrerande och jobbigt mellan varven är vi oerhört tacksamma att vi fick chansen att lära känna den här underbara killen. Och att han nu verkar ha funnit någon slags inre ro och äntligen har börjat visa vem han egentligen är.

Helt ofattbart att någon velat göra sig av med honom. Och ännu mer ofattbart att ingen annan velat ha honom?!

Anmäl gärna intresse för Alvin.Plugin created by Emmaria