Hälsningar från Sheba

Hello my dears, Queen Sheba här!
Tänkte jag skulle rapportera in nu när det har gått över 1 år sedan jag äntrade svensk mark. I stort sett redan innan vi lämnade rastplatsen utanför Jönköping så hade jag fått matte och husse på fall. De hade varit utan hund i dryga 2 år så ni förstår att det var inte så svårt för mig att linda dem runt min tass.
Jag är en nöjd och glad hund som älskar människor och andra hundar, och jag spenderar mina dagar med att roa mig. Jag väcker matte ca 20 minuter innan alarmet ska ringa, vilket uppskattas jättemycket, testa ska ni få se! När hon äntligen har vaknat lägger jag mig rakt över hennes bröstkorg för att få min morgonkram och efter en god frukost är det dags för morgonrunda, modell längre pga 20 minuter extra. Jag gör min business och sen spanar jag efter harar, matte jagar steg inte harar, kan ju tilläggas. Husse sköter sen markservicen med 2-3 promenader till på dagarna när matte jobbar.
Ibland har jag fått vara med matte på jobbet och några gånger har vi åkt på business resa till något annat kontor och jag uppskattas väldigt mycket av personalen när jag följer med matte. Fast ibland när det bara är jag och husse hemma så kan det bli lite tyst och tråkigt, men då går jag till min leksakslåda och hämtar en leksak och ber husse leka med mig. Oftast kan jag inte riktigt bestämma mig för vilken leksak som är bäst så efter en stund är hela golvet fullt med leksaker och jag har tömt leksakslådan.
När matte kommer hem så får jag mat och vi har en kramstund. Jag gillar kramar jättemycket och tillåter inte att matte och husse tittar på t ex sina telefoner när jag vill kramas. Då hoppar jag upp i knät i alla fall och vips så försvinner deras telefoner. Sen är det dags för promenad och då min matte gillar att promenera så menar jag att det verkligen blir promenad. Matte och jag har nog utforskat varenda skog och stig i, nära och utanför stan. Kompisar har jag också som gärna följer med på våra promenader. Bästa kompisen är en mini aussie som är lika stor som jag (ca 50cm) och vi leker från det promenaden börjar tills den är slut.
Jag har 2st tvåbenta storasystrar som naturligtvis älskar mig, och jag har lyckats övertyga en av dem till att träna mig i Agility, and I am a natural! Vilket of course är att vänta då en drottning ju är bra på allt, inte bara att vara vacker. Tunnlar är min favorit och har varit sen första gången jag kom till en agility plan. Jag har haft min tävlingsdebut nu och banan innehöll 15 hinder och jag fixade alla hinder fram till det sista då min storasyster hade hamnat på efterkälken och då valde jag att ta en tunnel istället för det sista hindret. Inte för att det gjorde nåt min storasyster var strålande glad i alla fall och jag också. Fårvallning har matte och jag testat och det ska vi träna vidare på här nu i höst. Valpkurs och Allmänlydnadskurs är avklarade och att gå spår är ytterligare en favorit. Husse och jag ska börja cykla säger han och det skulle bli rallylydnadskurs i höst också. Vet inte riktigt hur jag hinner med allt när jag också håller på med trickträning. Matte och husse undrar ibland vad de gjorde innan jag flyttade in.
Så när kvällen kommer lägger jag mig på min tron (den 3 sitsiga) och sträcker ut och vilar tills det är läggdags för matte och husse. Då förflyttar jag mig till MIN dubbelsäng och lägger mig bekvämt innan husse och matte hinner hoppa i säng om det finns någon plats kvar för dem….

Ja så här ser det ut hos mig, Queen Sheba, för det mesta. Hoppas ni alla andra också har det bra och tack för det fantastiska jobbet ni gör.
Kram Sheba