Hälsningar från Lady

Vår lurcher Lady kom in i vårt liv för tre månader sedan när vi hämtade henne från HuH transporten i Älvsjö. Vi är så lyckliga över att det var just hon som kom till oss för vi trivs så bra med varandra. Beskrivningen som vi läste på HuH hemsidan av henne stämde på pricken, vad duktiga de är att fånga hundarnas egenskaper!
Lady är snart 2,5 år nu och vi tror att hon har haft ett bra liv innan hon lämnades in på ett dog shelter tillsammans med sina tre valpar, eftersom hon är så väldigt tillgiven och vi har ännu inte funnit att hon är rädd för något speciellt. Redan första kvällen så lade hon sig med tassarna i vädret och ville bli klappad och kliad på magen och det har hon fortsatt med sedan dess, maken till distraktion får man leta efter. Hon fungerar jättebra med nya människor, både vuxna och barn, och hälsar lugnt på dem i ”sin takt”.
Lady och vi gillar att promenera kortare och längre sträckor i skogen vilket vi kan göra dagligen. Där märks tydligt hennes jaktinstinkt och tillsammans har vi sett mer djur än innan vi fick Lady så även vår ”viltradar” har blivit skarpare. Det är lite utmanande i vissa tillfällen men med mjukosttuben i fickan klarar vi alla situationer mer eller mindre galant tillsammans.
Hittills har vi Lady gladeligen accepterat alla våra aktiviteter och hon gillar även att åka bil vilket är skönt då vår son bor 35 mil ifrån oss. I somras hälsade vi på honom och passade på att vandra lite dagsturer i fjällen. Wow, det var verkligen underbart tillsammans med Lady. Vilken hund! Hon var i sitt esse hela veckan. Det värsta hon visste var när vi skulle ta lunchpauser, för då stannade vi ju på samma plats under en timma och det var alldeles för lång tid tyckte Lady som ville att vi skulle fortsätta efter 10 minuter. Vi delade upp sysslorna mellan oss, en lagade mat och den andra försökte söva/lugna Lady, så att hon skulle orka hela dagen. Semester i fjällen med hund kan vi verkligen rekommendera.
Vi vill tacka alla härliga människor på HuH som har gjort det möjligt för oss att kunna förgylla vårt liv med vår första hund – Lady. En extra kram skickas till er på HuH jouren dit man kan vända sig när man är orolig, vilket har hänt oss några gånger.
Hälsningar från Sofia, Daniel och Lady