Hälsningar från Juno

Hej!
Den 1 mars hämtade vi i Jönköping vår adopterade shih tzu-tik Juno från HUH. Allt hade gått med rasande fart när vi anmälde intresse för just Juno. De skulle komma en vecka senare med adopterade hundar till Sverige och Junos mamma Pippa hade redan ett hem. De hoppades nu kunna få med lilla Juno samtidigt. Sådan tur för oss!
Tack Lina Lyckelin för ditt enorma engagemang! Den här lilla tjejen är en liten pärla.
När vi hämtade henne, ut kom en liten blyg tjej med vildvuxen päls med en liten rosett i håret. Helt klart, här hade vi en Selma! Vilken tjej vi fått! Hon gick lugnt runt och tittade i huset och fick undersöka allt i sin takt. Till kvällen kom hon till sovrummet där en av hennes ”bäddar”  fanns, bredvid min säng. Hon lade sig där direkt  när vi gick och lade oss. Sov natten igenom och gör så fortfarande.
Hon är med oss hela tiden, med inhägnad trädgård kan hon springa ut om hon vill (men hon vill helst att nån av oss ska vara ute också), inga problem att åka bil, följsam, går fint i sin löplina/koppel, hon är rolig, pratar med sina små dova skäll ljud….Finns problem?
Ja, ingen är fullkomlig och vi visste att hon var inte så van vid människor och hundar. I början skällde hon på allt och alla vid våra promenader. Men när hon fått hälsa, nosa vid ett par tillfällen är allt bra. Två shih tzu-kompisar träffar hon dagligen på promenaderna. Hon verkar van vid de mesta ljud som förekommer i ett hem, bada, ta hand om päls, borsta, kamma, städa, dammsuga, olika köksmaskiner som brötar…
Vår dotters familj adopterade en hund från er också och de träffas och leker. Jätteroligt! Det känns helt fantastiskt att vi fått välkomna denna fina tjej till oss. Det känns som att hon alltid bott här och det passar oss som pensionärer, en liten ”tant-hund” som dottern säger.
Hälsningar från Selma och matte Margareta