Allt om Hundar Utan Hem-dagen 2023

Hundar Utan Hem-dagen 26 augusti – Ett superpopulärt inslag på Hundar Utan Hem-dagen är möjligheten att få träffa representanter från våra rescues och shelters. Det märks att även de har längtat för i år har vi representanter från hela nio irländska rescues på plats och – för första gången – tre polska shelters!  (Tidigare har vi skrivit att fyra polska shelters kommer att närvara, men tyvärr har Czekadelko fått lämna återbud).

Kika in i den nya transporten på Hundar Utan Hem-dagen

Våra transportbilar rullar många tusen mil varje år. Lagom till HUH-dagen kommer vår helt nya, specialbyggda bil med 29 platsbyggda transportburar i olika storlekar. Under sin livstid hos oss kommer den vara med och rädda ca 3500 hundar.

Uppvisningar

SM-meriterade HUH-hunden Lazy och hennes matte Caroline Ling, visar upp ett av sina program i Freestyle. Som så många andra bordercollies på Irland fann Lazy sig dumpad på ett rescue när hon inte dög som vallhund. Lazy adopterades till Sverige – och det var här hennes riktiga talang visade sig. Caroline och Lazy har tränat och tävlat i Freestyle sedan 2016 och varit med på både SM och varit uttagna som reserver i svenska Freestyle landslaget.

Dessutom kommer Lotta Bauer från Hundelska på Hunduddens Träningscenter i Stockholm och visar Nosework. Nosework är en favorit bland många hundägare, eftersom det är en stimulerande aktivitet att sysselsätta sin hund med nästan var som helst, och som passar alla eftersom man kan anpassa svårighetsgraden efter hunden.

Aktiviteter för dig och din hund

Vill du själv delta i en aktivitet med din hund under dagen har vi även Prova-på Rallylydnad och Koppelträning. Platserna till dessa aktiviteter är begränsade.

Läs mer och anmäl er idag.

Hundparaden

Hundparaden är tillbaka som Grand Finale på dagen. Anmälan till Hundparaden är nu stängd.

Allmänt

Konferencier under dagen är Izabella Fröberg. Både lunch och fika finns att köpa, webbshoppen är på plats med Hundar Utan Hem-merchandise och DNA-test till försäljning, lotteri, vinsthjul, ansiktsmålning och teckningsstation för barnen.

Hundar Utan Hem-dagen
26 augusti
kl 12 – 16
Hagaparken i Stockholm

Vi ses!

Pressrelease