Hälsningar från Zeus

Hej Hundar Utan Hem!

Nu har Zeus bott hos oss sedan i slutet av september 2016 och allt fungerar över förväntan. Han är fortfarande väldigt reserverad och lite rädd för främlingar, främst män, men det har blivit mycket bättre. I början när han kom ville han gärna jaga bilar också men det har vi i princip jobbat bort.

Zeus är en ömhetstörstande och lekfull liten gosse. När han är i lektagen kallar vi honom för Röjar-Ralf för då står varken bord eller stolar säkert. Men trots att han röjer runt lite väl mycket ibland så lugnar han sig snart och har inga problem med att slappna av och ta det lugnt. När han leker med vår dotter, vilket de gör varje dag i form av leken ”Zeus-boll” som dottern har uppfunnit, är han väldigt försiktig som att han förstår att hon är mindre och inte tål lika mycket som vi vuxna. När vi sitter i soffan och tittar på TV vill han gärna ligga nära, helst i knät. Där somnar han snart och snarkar ljudligt.

Han har kommit bra överens med alla hundar vi träffat på, även om han ibland blir så himla glad att han upplevs lite väl burdus för de mindre och försiktigare hundarna. Zeus bästa kompis heter Hera och de leker ofta med varandra.

Zeus är med på det mesta vi hittar på och finner sig i allt utan bekymmer. Vi har åkt spark, cyklat, badat, åkt båt, sprungit och åkt skidor. Senaste äventyret var vi på vandring då Zeus fick bära sin egen mat i klövjeväska. Inga problem. Zeus tar sig an alla uppgifter vi ger honom som den självklaraste sak i världen. Första utomhusbadet krävde visserligen lite övertalning men när han väl kommit i skuttade han runt som en lycklig känguru.

Vi hade inte kunnat hitta en bättre hund än Zeus, han är helt underbar och alldeles perfekt för oss. Tack! Både från oss och Zeus!

Hälsningar från Zeus, Anna, Tobbe, Axel och Ida