Hälsningar från Lola

Hej hej Lola här 🙂

Tänkte att det är dags för en update om mitt liv i Sverige, det var ju ett tag sedan jag kom hit nu. Jag minns knappt hur det var att vara hemlös, även om jag ibland (läs ofta) spelar på det till husse och matte. De går på det varje gång hihihi, jag tittar lite på dom med såkallade puppyeyes, alla hundar lär sig det knepet fort, och så får jag som vill. Särskilt med matte går på det lätt. Husse är lite tuffare men han smälter oftast ändå hehehe.

Jag måste säga att jag verkligen lever det goda livet 😀 På vardagarna är jag oftast med husse på jobbet, han är snickare så han behöver såklart hjälp av mig med att vakta bilen och hålla koll på löst folk på byggena. Jag e nog egentligen inte jättebra på att vakta bilen eftersom jag älskar ALLA människor! Men alla är ju så snälla och vill klappa mig så vad ska man göra när man är så söt som jag är. Det var faktiskt ett litet problem precis när jag kom till Sverige, jag blev nästan lite manisk så fort nån gav mig uppmärksamhet men eftersom jag inte fått så mycket kärlek innan så blev jag lixom lite överväldigad av det. Men husse och matte har lärt mig att bli trygg och nu är jag helt säker på att de inte kommer överge mig utan att jag får stanna med dom resten av mitt liv. Det gör att jag fortfarande blir väldigt glad så fort nån tittar och ler mot mig men jag blir inte stressad och uppe i varv längre. Jätteskönt!

De dagar som matte jobbar hemma är jag med henne. Då får jag sovmorgon vilket är SUPERSKÖNT! Jag e såååååå morgontrött! Precis som matte, så vi sover lite längre då, tar en promenad, sen sitter hon o knappar på nåt som kallas dator, jag sover mest. Sen brukar hon styra upp nåt hon kallar playdate med andra vovvar. Det är också en grej som var rätt läskigt i början, möte med andra hundar… Jag ville mest krypa ihop och sen hoppa fram eller försöka fly. Men även där har husse och matte lärt mig att jag inte behöver hälsa på alla hundar, ingen om jag inte vill. Plus att varje gång vi har träffat en rolig och snäll hund som jag har lekt bra med så har de blivit kompis med den hundens husse och matte och sen styrt upp en sån där playdate med den hunden. Det har gjort att jag nu tycker det är superkul att leka med andra hundar, och att jag kan möta hur många hundar som helst på en promenad utan att bli stressad. Nu vill jag faktiskt hälsa och leka med typ alla 🙂

Min bästis heter Frenchy, hon är sååå himlans kulig! Hon är en fralla och grymtar så skojsigt när hon springer. En annan kompis jag har heter Harry, han är också en blandis och typ samma storlek så han brukar jaga mig. Men jag är sååå mycket snabbare än honom så han kommer aldrig ikapp. Min pojkvän heter Kex, han är en ståtlig stor schäfer. Lite läskig ibland men ändå snäll. Jag har en kille till men honom träffar jag bara när vi är i rättvik, han heter Hugin och är liten och fluffig. Han hade aldrig lekt med en annan hund innan vi träffades så jag fick lära honom det. Då var husse och matte så stolta över mig 🙂 Man kan säga att jag ett eget crew av polare: Wille, Ila, Gizmo, Lexus, Ellie, Jaeger, Izor, Kickan m.fl.

I mars ska vi gå nåt som kallas kurs, det ska bli spännande! Allämnlydnad, har inte en aning om vad det här men det låter kul! Vi ska också gå på nåt annat där jag ska få lära mig att använda min nos ännu mer för det gillar jag. Jag sniffar upp mat och annat på flera mils avstånd!
Men det bästa som finns är nog ändå soffmys bland en massa filtar och kuddar! Gärna i solen och så varmt som möjligt. Jag gillar värme! Så därför sover jag i husse och mattes säng, under duntäcket. Jag skulle inte få sova där från början men eftersom jag är lite av en expert på puppyeyes och är superdupersöt så kunde de inte motstå att ha mig där. MYSIGT!

Vet inte riktigt mer vad jag ska berätta förutom att jag lever loppan och har det gott med min familj. Jag får följa med överallt, springa lös i skogen, leka med mitt crew så ofta det bara går och hitta på skojiga saker. Livet leker helt enkelt 🙂

Pussochkram från Lola