Hälsningar från Ciara (fd Jackie)

Namnet Ciara (uttalas Kira) är irländskt och betyder ’den mörkhåriga’ och vi tyckte det var så passande på denna lilla charmiga tjej. I skrivande stund är det precis 6 månader sedan vi spända satte oss i bilen tidigt på morgonen mot Malmö för att hämta lilla Ciara, då endast 4 månader gammal. I några månader satt vi och diskuterade adoption och en dag gick vi in på Hundar utan Hems sida och rakt framför näsan var en bild på 4 små söta valpar. Våra ögon drogs direkt till den mörka lilla tjejen och vi kände omedelbart att henne vill vi leva med henne. Det var en obeskrivlig känsla att få träffa henne första gången när vi mötte upp transportbilen. Minnet av hur vi delade vår första banan och vi förstod direkt vilket matvrak hon är.

Ciara älskar att få vara med sin ’pappa’ på jobbet och leverera paket till kunder. Hennes unika personlighet och förkärlek till alla människor skapa alltid ett leende på läpparna så fort de ser henne. Hon har såklart sina favoritplatser och kunder, men har även stenkoll på vår runda och skulle vi inte stanna för att säga hej eller leka hos en viss kund så ställer hon sig mot bilrutan och blänger med missnöje. Ett av hennes smeknamn är ’Hoppetossa’ då hon studsar fram som en kanin när hon är exalterad. Vi har planer framöver att låta henne testa på lite roliga kurser såsom nosework, agility och rallylydnad då hon visat mycket intresse för att leta efter saker och hon älskar att vara ute i naturen där hon hoppar över stenar, nosar på träd och bär på pinnar.

Vi är så otroligt tacksamma för det förtroende Hundar utan Hem har visat oss genom att låta oss få leva ihop med denna fantastiska lilla tjej. Hela adoptionsprocessen var så smidig trots omständigheterna under detta år och är något vi verkligen förespråkar till vänner och familj då känslan av att få rädda ett liv är så mäktig. Tack Hundar utan Hem för allt arbete ni gör och den glädje vi får av att får dela vårt liv med en så stor hund i en sådan liten kropp!