Hälsningar från Casper

Hej hej! Lisette och Casper här. Det var ett tag sen så tänkte att jag ska berätta lite om hur allt har gått. Det har faktiskt gått väldigt bra, vi har lärt oss mycket om varandra och Casper har gjort så många framsteg.

I början så var det mycket jobbiga ljud men idag så reagerar han inte på mycket, förbipasserande bussar kan vara lite läskiga men annars reagerar han inte. Han har blivit väldigt lugn på promenaderna, han lyssnar (för det mesta haha) men ibland ligger det kanske något spännande i rabatten men han har lärt sig med tiden att matte har alltid något godare i fickan.

Vi har även jobbat på att duscha, I början var det väldigt läskigt men med mycket tålamod och lite godis har vi lyckats övervinna den rädslan, han står stilla och har aldrig visat någon form av irritation eller liknande.

Men han var ju väldigt känslig när det kommer till att bli klappad speciellt runt rumpan, men vi har lärt oss att det handlar mest om förvirring om man klappar honom på ett sätt han inte förstår eller om han råkar sätta sig på en. Jag undviker dom situationerna så gott det går och jag känner att det har gett resultat. Idag tycker Casper faktiskt om att bli kliad på rumpan och slutar jag för snabbt så visar han tydligt att jag ska fortsätta haha.