Hälsningar från Åland

2019 tog vi beslutet att se om vi passade in för att adoptera från HUH, tänk att de slutade med att vi i familjen idag har en flock på sex stycken hundar som fått ett för alltid-hem.

Netty flyttade in i början av 2019 och var då en försiktig border collie-blandning. Tills dagen hon fann sin plats: stallet och hålla koll på hästarna. Vi började då inse att Netty skulle trivas med en kompis och hittar en passande individ hos HUH: border collie-blandningen Stuart. Han kom in i bilden veckan innan julafton 2019 och är inte lika förtjust i hästarna som Netty – men den där plåthästen på hjul och den långa vattenslangen, det är grejer det! Våren 2020 blev vi jourhem till lilla fantastiska borde collie-blandningen Zelda som inte hittat sin plats i världen. Våra kugghjul fick börja analysera och planera för att kunna lägga upp de bästa förutsättningarna som fanns för Zeldas ankomst. Men det va aldrig något problem, Zelda fann sin plats i flocken och de resulterade i att hon fick stanna kvar hos oss.

2021 tog lillmatte beslutet att även själv adoptera en bästa vän, sagt och gjort så flyttade staffen Roger till lillmatte och därmed fick sin plats i flocken som den flygande kanonkulan som är rätt så rolig att springa efter och sno leksaker av. I samma veva adopterade lillmattes mamma även spanielgubben vid namn Vinny, en rar och lugn herre som lufsar omkring ibland på gården, han är lite som tjuren Ferdinand.

Sist men absolut inte minst, valde vi att hjälp en veteran för att få en bra sista tid i livet, och in i flocken kom Zbyszko även kallad bysko. En herre från Polen som behövde rehabiliteras efter en operation. Men detta stoppade inte gubben från att kliva in i flocken och ta titeln som Chef!

Vår familj har adopterat fem hundar från Irland och en från Polen. Fyra lever dagligen på en hästgård med 4000m2 inhägnad tomt, och två lever separat. Men alla tillhör samma familj!