Hälsningar från Evie

Det har nu gått över ett halvår sedan jag fick välkomna denna stiliga greyhoundtjej och från dag ett har hon skapat sig en självklar plats i såväl mattes hjärta som säng. Min vackra, busiga och kärleksfulla Evie (fd Eve) charmar alla hon möter, stor som liten. För mig som inte hade någon erfarenhet av vinthundar sedan tidigare har det varit en enormt lärorik upplevelse. Jag har varit så tacksam för det stöd som vår kontaktperson Madelaine gett, liksom kontakten med jourhemsmatte Catriona på Irland som får regelbundna uppdateringar om allt Evie hittar på. Det har inte bara varit guld och gröna skogar, men jag är så glad för min fantastiska, tåliga tjej.

Jag har lyckats ta reda på en hel del om Evies bakgrund – hon avlades för hare coursing och hennes stamtavla sätter verkligen hennes enorma lust att jaga harar i ett annat ljus. Evie skulle ha börjat tävla säsongen 2020/2021 men så kom pandemin, tävlingssäsongen blev inställd och hon hittade sin väg hem till mig istället. För att hon ska få utlopp för sin stora jakt- och springlusta har vi provat på träning på racingbana (succé!) och hoppas kunna prova på lure coursing i framtiden.

Om du också har adopterat en greyhound och är nyfiken på din hunds bakgrund kan jag varmt rekommendera Facebook-gruppen Your Greyhound’s History. Där kan du lägga ut en fråga i gruppen, ange din hunds örontatueringar och rescuets namn så hjälper de till att ta fram allt som går att hitta om din fyrfota vän.

Slappa hälsningar från sängen!
/Evie och matte Caroline