Hälsning från Nelson

Hej ni alla underbara människor, som hjälper hundar att få ett nytt hem. Jag är inte så hemma på FB, därför mailar jag Er, har varit dålig på att skicka bilder.

1 mars 2014, hämtade jag en riktig vilding som hette Nelson, en Rottweiler/Amstaff, 1,5 år, på ett jourhem i Västerås, hade tidigare haft en tik av samma ras. Hade tagit semester i 2 veckor för att han skulle kunna lugna ner sig och att vi kunde umgås 24 tim per dygn, men det var alldeles för lite, hade behövt 1-2 mån, han var så otrygg, detta var ju hans tredje hem i Sverige på kort tid, men skam den som ger sig. Jag hade god hjälp av Camilla och Er hundpsykolog, vet inte hur jag nog ska kunna tacka Er.

Tyvärr fick han första julen en tumör i en tass, men blev opererad med gott resultat, den var godartad.

Nelson älskar alla, barn, vuxna, gamla och dom flesta hundar han möter och är själv älskad av så många. Han har aldrig bitit någon annan hund, men vid två tillfällen blivit attackerad av andra hundar, men då krupit upp intill mig för att söka skydd, så storleken till trots, är han ingen vakthund, tror jag i alla fall. Han går lös i skogen, men kommer numer alltid på inkallning om vi möter någon, en önskehund. Enda nackdelen är att han fäller mycket året runt, så dammsugaren var han tvungen att vänja sig med, men dom är vänner nu.

Allra mest älskar han att vara vid min stuga i Västerbotten, där är han alltid lös, badar i Skellefteälven när han vill och solar på altanbordet och busar med sin älsklingskompis Baloo en fågelhund, dom fann varandra direkt.

Bifogar några bilder och TACK än en gång.