Hälsningar från Mitzi

Mitzi har kommit väl in i familjen nu. Det går bra med våra två katter och hon är även med mig med hästarna dagligen. Hon älskar att vara ute på gården och hennes bästa vän är grannens bichonfrisé/lhasaapso korsning. De kamperar ihop på gården. Får har Mitzi stor respekt för så hon har inte så mkt vall i sig. Men hon går med till fåren och hoppar i halmen medans jag gör mina sysslor. Rätt skönt att hon inte är tokig i fåren. Jag jobbar bland annat med hästar och lamor och Mitzi är med mig på jobbet där. Lamorna tycker hon väldigt mkt om. Men hon jagar inte dem utan de låter varandra vara. Ibland jagar lamorna Mitzi litegrann och ibland springer Mitzi efter dem. Det är ömsesidigt.

Alla som träffar Mitzi bara avgudar henne. Hennes livsuppgift är antagligen att sprida glädje och kärlek till alla hon möter. Hon är bara så häftig. Tar alltid allt som det kommer. Älskar att vara med överallt och hon tar verkligen för sig vad livet erbjuder henne.

Ibland tror hon nog att hon är en katt (för att hon växer upp med katter här). Hittade henne ihopkurad som en liten boll på köksbordet, som ena katten brukar ligga. Hon var så söt. Kunde inte bli arg för att hon låg där eftersom katten gör så och hon gjorde bara likadant, men pekade på kökssoffan och sa att där får du gärna ligga i fortsättningen. Hon hoppade ner från bordet lika glatt som när hon hoppade upp säkert.

Hon håller sig fint på gården också så när vi varit ute så vill hon gärna vara ute längre och då får hon det. Jag lägger ett hästschabrak på trappen och hon sätter sig gärna där och spejar ut över gårdsplanen. Hon har alltså hela gården till sitt förfogande men håller sig mest runt huset och på gårdsplanen. Hon leker gärna med hundarna som stalltjejerna har med sig. Två chihuahua och en amstaff. Amstaffen är roligast att brottas med tycker Mitzi.

Min mamma har även en bordercollie/golden och en miniaussie. Mitzi älskar att leka med mammas hundar och dra dem i öronen och jaga och jagas. Och ligga i bädden och tetas med dem.

Vi funderar på om det kan vara welsh corgi i Mitzi. Hon är inte mycket högre nu än när vi fick henne i oktober. Hon har blivit kraftigare och muskulösare men inte vuxit på höjden. direkt Hon väger ca 11kg.

Mitzi berikar verkligen våra liv här. Hon känns som en gammal själ. Fast hon bara är 9 månader så är hon så klok på något sätt. Hennes ögon säger så mycket. De är stora, gnistrande och kärleksfulla.

Vi önskar er ett härligt år och hoppas att fler familjer kommer få samma glädje av en ny familjemedlem, som vi fått med Mitzi.

Med vänlig hälsning Louise, Tim & Mitzi