Hälsningar från Jona

Nu är det snart exakt ett år sen vi hämtade lilla Joanne (vi kallar henne Jona) och det har varit ett så himla bra år. Hon är fantastisk på alla sätt och vis och den perfekta extra familjemedlemmen för mig och min sambo. Vi älskar henne obeskrivligt mycket ❤

Hon är en energiknippe som inte gillar lata dagar… full fart, gasen i botten är det som gäller med i princip allt i livet! Fast hon är rätt duktig på att slöa några timmar per dag ändå, men sen är fullt ös igen. Om hon har tråkigt kan man räkna med att hon berättar det genom att gå runt och skälla i falsett och titta lite anklagande på en..
Hon är modig och ganska kaxig och åååh så snäll! Världens goaste lilla kyssmaskin!

Första halvåret fokuserade vi på att få ordning på lite vardagliga saker som att promenera utan att Jona blev stressad av alla intryck, hundmöten och på att få hon att känna sig älskad och trygg med oss. Och vi våras nu hittade vi en hundtränare där vi bor som använder helt REKO metoder. Där tog vi vår första rallylydnadskurs och Jona tyckte det var så roligt! Hon är störtförälskade i tränaren och blev helt tokig när vi började gå mot parken där kursen höll till. Det blev superlyckat och Jona var hur duktig som helst!

Denna sommar har vi mest hittat på lite enklare saker som att kasta boll, bada och åka ut i skogen. Och så ska vi ta två engångstillfällen där vi ska fräscha upp rallylydnaden lite igen med vår älskade hundtränare. Men det har varit en ganska lugn sommar. I höst ska vi gå någon mer kurs men vi har inte bestämt oss för vad än. Det återstår att se!