Ett hem till Algot och Aina

Bamsebjörnen Algot – stor, stark och genomsnäll – och hans lite mer försiktiga bästis Aina, har väntat väldigt länge på att rätt person ska se dem. Någon som vill ge dem ett lugnt liv på landet med en stor härlig hundgård, en plats i soffan och en egen kärleksfull familj.

Den 10 december 2021 gjorde Länsstyrelsen i Norrbotten en tillsyn efter ett tips och fann 17 vanvårdade hundar, varav en redan avliden. Hundarna hölls instängda i transportburar på ett bilflak i 25-30 minusgrader. De var kraftigt undernärda, omusklade, toviga, med långa klor och pälsen fuktig av urin och avföring. Länsstyrelsen gjorde ett omedelbart omhändertagande och Hundar Utan Hem fick en vädjan om att hjälpa några av dessa hundar – bland annat Algot och Aina.

Algot är en stor charmör som gärna kommer fram och buffar på en för att man ska klappa honom. Han är glad, social, nyfiken och framåt. Även Aina är en glad, nyfiken och social tjej, om än lite mer försiktig till en början. Deras ålder uppskattas till ca 7 år och de har troligtvis använts inom drag, men vi vet inte i vilken omfattning.

Att hitta rätt hem till Algot och Aina har dock visat sig svårare än vi kunnat förutse. Kanske för att de behöver tryggheten av varandra och därför söker ett gemensamt hem, eller för att de är lite äldre. De har inga problembeteenden men behöver någon med hundvana, som kan och vill jobba med två hundar som inte fått så mycket uppfostran och socialisering tidigare.

I ett och ett halvt år har de nu bott på hundpensionat i väntan på att hitta sin familj. Under tiden har de gjort stora framsteg och verkligen blommat ut till två fantastiska, mysiga hundar. De har synts frekvent i våra sociala kanaler och har även besökt Anders Bagge och synts på Hunden i Centrums kanaler.

Vi är säkra på att det finns någon för Algot (22-0260) och Aina (22-0270), som bara inte har sett dem än. De söker även jourhem i väntan på ett permanent hem. Läs mer om att vara jourhem.