Till minne av Iggy

Med stor sorg har vi fått beskedet att den hund som omkom vid terroristattacken på Drottninggatan var Iggy som vi på Hundar Utan Hem hjälpt att hitta sitt hem i Sverige. Iggy kom från rescuet Dogs Aid som ligger utanför Dublin och han flyttade till Sverige 2012. I sitt nya hem fick Iggy allt det vi önskade för honom. En familj som älskade honom, gav honom trygghet, omsorg och kärlek i överflöd.

Terror och våld kommer så obehagligt nära när det drabbar människor på en plats som man ofta besöker. Fyra människor varav ett barn miste livet och i detta fall även en hund. Medmänniskor har lämnat så fina blommor, hundgodis och annat för att hedra minnet efter Iggy – en hund, människans absolut bästa vän och en älskad familjemedlem.

Våra tankar går nu till Iggys matte och husse som på ett mycket traumatisk sätt förlorade sin vän i detta fruktansvärda dåd. Familjen ber om att få vara i fred för att kunna bearbeta det fruktansvärda som hänt och sorgen efter sin älskade hund, och vi ber er respektera det.