Selfiepromenaden 2023 – den 13 maj går vi!

När?

Lördagen den 13 maj är det dags att snöra på sig promenadskorna igen för årets Hundar Utan Hem Selfiepromenad.

Var?

För att så många som möjligt ska kunna vara med fortsätter vi med en digital promenad där du promenerar där du är.

Hur?

Alla kan delta, med eller utan hund! Samla familjen, grannarna och vännerna och gå en härlig promenad tillsammans. Swisha 75 kr var (naturligtvis får man swisha mer om man vill) till 123 161 62 26 och gå ut och gå så långt eller kort ni vill. Glöm inte ta en bild på promenadgänget och tagga #huhselfiepromenad2023 på Instagram.

För att göra promenaden ännu roligare kan ni på dagen ladda ner appen Active Quiz och gå vår digitala tipspromenad. Mer information om tipspromenaden kommer.

Varför?

För 10:e året i rad promenerar vi för att samla in pengar som oavkortat går till veterinärvård och andra akuta omkostnader för utsatta hundar på Irland, i Polen och i Sverige. Förra året betalade Hundar Utan Hem veterinärvårdskostnader för nästan 4,5 miljoner kronor. Det innebär allt ifrån vaccinationer, avmaskning och kastrering till vanvårdsfall med akuta skador, hud-/ögon-/öroninflammationer, behandling av skabb och tandvård för hundar med skadade och misskötta tänder.

I år har vi dessutom – utöver våra sedvanliga kostnader – hittills betalat över 600 000 kr för veterinärvård för de evakuerade hundarna från mardrömssheltret Wójtyszki i Polen.

Pengarna från promenaden kan också gå till pensionatsdygn för en akut avlivningshotad hund. Något som kan vara direkt livsavgörande, då alla rescues på Irland just nu går på knäna och svämmar över av övergivna pandemihundar, osålda julklappsvalpar och uttjänta racing greyhounds.

För 75 kr kan vi bekosta ett dygn på hundpensionat för en avlivningshotad hund på Irland.

För 150 kr kan vi behandla en hund med rävskabb.

250 kr räcker till en dos DHP-vaccin mot parvo (hundpest), valpsjuka och smittsam leversjukdom/hepatit + vaccin mot leptospiros som förekommer på Irland.