Hälsningar från Ollie

Jag har nu haft Ollie fem veckor. Han är en fantastisk hund. Jag kunde inte ha fått bättre och jag är så tacksam att jag fick förtroendet att bli hans matte.
Första tiden var lite orolig. Jag märkte att han var ledsen och deppig. Han kunde ju inte förstå vad det var som hände. Magen var inte heller riktigt bra och han ville knappt äta. Men på den elfte dagen vände det. Han gick och hämtade sin favoritleksak, som han fått från sin tidigare ägare, och ville leka och sedan kom han och ville kela. Efter det var han en helt annan hund. Glad och tillitsfull. Han hade förstått att han var hemma och accepterat mig som sin nya matte.
Hundmöten är inga problem så länge det är mindre hundar. Han vill helst leka med alla. Men vid möte med större hundar blir han näst intill oregerlig om jag inte upptäcker dem i tid. Hålla handen skyddande framför honom brukar hjälpa så han inte blir så upprörd.
Han tycker mycket om människor också. Första mötet med mitt yngsta barnbarn, 4,5 år, gick också mycket bra. Hon tog det försiktigt, klappade lite på honom och fick ge honom lite godis. Jag har lämnat honom några gånger med min granne, som jag umgås mycket med, för att gå och handla och det har gått jättebra också. Han blir väldigt glad när jag hämtar honom så det märks att han har knutit an ordentligt till mig. Jag har kontinuerlig kontakt via mail med hans förra ägare och det känns jättebra för oss båda. Jag har kunnat få svar på en del frågor och hon har berättat väldigt mycket om honom. Hon känner sig också trygg med att han har kommit till mig.
Alla jag har träffat har blivit otroligt förtjusta i honom. En del har trott att han är en valp. Han är lättsam och lätthanterlig. Det går t o m bra att borsta hans tänder litegrann.
Som sagt, jag hade inte kunnat få en hund som var bättre lämpad för mig. Det här var en perfekt matchning.
Så återigen, tusen tack och tack för det fantastiska arbete ni gör för hundarna!