Hälsningar från Nellie

Min Nellie, världens bästa Nellie!

En gång var du mager, strykrädd och flyende med ett avbitet rep kring din hals. Vad du har gått igenom vet bara du, men vi vet, att du har haft det alltför tufft och alltför svårt!

Sen kom du äntligen till oss.

Året efter vägde du 8 kg mer, med en tåligare och bättre mage. Med en större frimodighet i sinnet. Med en allt större trygghet. Sen har vi fjällvandrat tillsammans, seglat, bott i tält och på slott och slagit kullerbyttor på mattan… Ofta somnar vi i samma säng. Vi leker kurragömma och fångar frisbee i luften, leker med bollar och har bitit sönder 50 leksaker. En fluffig hundbädd väntar i varje rum och liten filt över ryggen på natten. 🌝 😴 Vi vet nu att du är hälften Greyhound, en fjärdedel Bordercollie, resten Cockerspaniel och Amstaff. Och att du är bäst.

I familjen finns även en ”hundsyster”, tre människor och en släkt runt omkring. Men någonstans, är det ändå:

”Du och jag Matte. Ja, Du och jag Nellie! 🧡”

5 år och 1000 mil senare.

Varje dag har varit underbar med dig. Inte en enda gång har jag klagat över att gå ut, inte ens mitt i natten. Du är så lyhörd, intresserad, nyfiken. Samtidigt som du inget annat vill än att vara till lags. Och ha kul förstås! Du är så full av energi och påhittighet att det tar andan ur folk som ser dig! Du är så livsglad! Och så tacksam. Fortfarande kan du ibland lägga upp tassen i soffan och snegla på mig: ”får jag verkligen?” innan du hoppar upp. Eller när du med stora ögon undrar.: ”Får jag äta nu? Är det säkert att det är till mig?”

Och ja. 😌 Det är till dig. Ingen ska ta det ifrån dig. Ingen ska ta din lycka ifrån dig. Du ska få allt du önskar. Allt. Och lite till.