Hälsningar från Jacob

Nu har jag Jacob varit hos familjen Eriksson i Täby i ca ett halvår och kärleken är obeskrivlig. Jag hamnade i helt rätt hem med många som är helt galna i mig så det kelas, promeneras, aktiveras och övas hela tiden för att jag ska bli trygg och få ännu mer förtroende.

Jag är en riktig kelgris som vill vara nära men jag går även iväg och lägger mig för mig själv ibland i min mysiga hundsäng. På natten sover jag med min ena husse Eddie och då gärna nära nära under täcket. När jag kom till familjen så var jag väldigt vaktig inomhus och väldigt osäker. Nu har jag lärt mig att inte vakta mina hussar och min matte när jag är inne. Jag är fortfarande osäker på svartklädda män samt människor i varselkläder, men det jobbar vi vidare med varje dag och min familj har lärt känna mig nu och stöttar mig när jag tycker saker är jobbigt.

Jag tycker inte om att möta hundar ute promenaderna när jag går i koppel men på hundlekplatsen när jag är lös går det bra. Jag har ett litet gäng kompisar som jag brukar träffa där. Jag är sällan ensam hemma men har varit det ett par gånger kortare stunder och jag sköter mig helt perfekt då. Det har tagit ett tag för min familj att hitta rätt foder till mig då jag har haft lite krånglig mage men nu efter veterinärbesök så har det blivit bra. Jag var väldigt smal när jag kom från Irland men jag har nu kommit upp i perfekt vikt. Jag opererade ena bakbenet för patella innan jag kom till Sverige men jag är nu helt återställd och har nu fått massa muskler efter många promenader och andra aktiviteter.

Jag älskar att gå på långa promenader OM det inte regnar då jag hellre ligger inne i soffan med min favoritfilt som jag snott från min matte. Det bästa jag vet är att få en massa kramar och pussar på huvudet.

Kram från Jacob