Hälsningar från Algot

Hej!

Här kommer vår berättelse om Algot!

För 10 månader sedan körde vi från Malmö till Stockholm för att hämta Algot. Under hela bilresan hem skakade han och det va en osäker hund som efter 7 timmars bilresa landade hemma hos oss.

Algots osäkerhet visade sig  vid beröring och ofta när man kom för nära honom när han låg och vilade. Då morrade han och visade tänderna mot oss. Han ville ha sitt utrymme och inte bli störd och allt mys var på hans villkor.

I början sov han i Isabels säng på nätterna eftersom han helst ville det men det funkade inte då han morrade om man råkade stöta till honom eller om man drog i täcket. Så han fick flytta ner i sin korg.

Nu har det gått 10 månader sedan vi hämtade Algot och han har utvecklats otroligt mycket. Hans stora personlighet har vuxit fram och han liknar ingen hund vi träffat förut. Han är en liten hund med en fantastisk personlighet. Han morrar nästan aldrig längre och ligger ofta hos oss i soffan och myser och sover i sängen på nätterna. Han låter även oss klappa honom när han ligger i sin korg, vilket var helt otänkbart när vi fick honom. Han har inga problem med att åka bil längre.

Algot är en glad hund som tycker om att träffa människor, han vill hälsa på alla och alla han träffar  blir förtjusta i honom! Han är nyfiken och busig!

Han har lite svårare för att träffa andra hundar då han blir osäker och kan göra utfall men vi jobbar på att få honom trygg även i dessa situationerna. Han älskar att gå långa promenader och har blivit duktig på att gå lös, men tycker också om att bara vara hemma och mysa eller leka och göra trix med godis. Han älskar sin godisboll och sin snuffelmatta!

Mvh Kristina och Isabel