Hälsning från Sigge

Här kommer en hälsning från en en svensk hund som var i dåligt skick och sökte sin räddare i nöden. Med hjälp av ett engagerat jourhem och en fantastisk matte fick Sigge tillslut det liv han längtade efter.

Hej!

Sigge har fått så bra vård för sin allergi att vi nu bara behöver tvätta hans tassar någon gång i månaden. Tassarna som var svullna nästan som halva tennisbollar när han kom hit och har nu blivit så mycket bättre. Det är fortfarande lite känsligt att gå på asfalt med sten och grus som nu när det är vinter, men jag har hittat käcka skor i tyg som andas lite men skyddar bra och då går det hur bra som helst. Svullnaden har gått ner, han har fått någon enstaka furunkel men enbart på ena tassen nu istället för på alla fyra som det var i början.

Jag har tagit hjälp och hittat bra foder och tillskott och en kunnig veterinär.
Första tiden var Sigge inbunden och ”deppig” men allt eftersom har han blivit en så glad och mysig hund som verkligen kommit fram ur sitt skal och hälsar glatt på alla. Han är superlugn och hänger med mig på jobbet varje dag, går på lunchmöten osv. Han går superfint i koppel, är inte jättebra på inkallning men får gå lös eftersom han knappt viker mer än 5 m från min sida.

Vi testar lite olika aktiviteter ibland, vi gick en kurs i början på sommaren och fortsätter att öva på lite vardagslydnad men har även testat lite nosjobb hemma med godis i lådor och han är helt orädd. Han har även blivit kompis med en barnfamilj som får passa honom ibland, vilket funkar jättebra. Ena barnet var lite rädd för hundar men sedan Sigge kom med sitt lugn så vågar barnet klappa lite på de superlena öronen.

Jag är superglad över att ha fått Sigge i mitt liv! Vi går promenader varje morgon till mitt jobb och han är verkligen med mig överallt. Så, tack för att Siggen kom in i mitt liv!

//Jonna & Sigge