Hälsning från Poppy

Hej!

Nu har det gått hela sex veckor sedan vi hämtade lilla Poppy och allt har gått hur bra som helst!

När vi hämtade henne i Älvsjö var hon lite stressad och disträ, men redan följande dag var hon lugn och kände sig som hemma hos oss – hon sov som en stock ända fram till förmiddagen!

Poppy är ganska lättlärd och när vi hämtade henne överraskade hon oss med sin skicklighet då hon kunde både sitta och ge vacker tass. Nu kan hon dessutom ligg och väntar snällt och ber om lov innan hon börjar äta. Vi har också övat lite på nosarbete och inomhus väntar hon fint på att få lov att springa iväg för att leta efter den godbit vi gömt.

Utomhus finns det fortfarande lite för många lukter och ljud från naturen som är intressanta, så där är det lite svårare att koncentrera sig 😉 Hon har också ännu lite att öva på i att gå fint i koppel, men hon har helt klart lärt sig att man får godis när man tar kontakt och går vänster om matte.

Poppy har ett väldigt stabilt psyke, hon har aldrig morrat eller på annat sätt visat att man inte får ta hennes ben eller leksaker. Skälla har hon också bara gjort ett fåtal gånger och då är det oftast bara ett ljust skall om hon hör konstiga ljud i trappuppgången. Hon gillar andra hundar, men är lite rädd för barn, särskilt om de är väldigt ivriga och vill hälsa på henne. Vuxna, däremot, tycker hon väldigt mycket om och det finns inget som hon älskar lika mycket som att få sitta i famnen och att gosa! Att åka buss och tunnelbana är fortfarande lite för läskigt, så det får vi också öva lite försiktigt på tills hon känner sig trygg även där.

Just nu är Poppy väldigt förtjust i snön och tycker om att leka och gräva i snön. Poppy blev ganska snabbt rumsren och hon är en riktigt bra värdinna när vi har haft gäster, ibland kan hon gnaga lite på fingrar som valpar gör, så det får vi ännu jobba på.

Poppy är en underbar liten hund med en bedårande personlighet och hon har på kort tid blivit en självklar del av familjen! Ett stort tack till alla er i Hundar utan hem och Dundalk dog rescue för ert fantastiska arbete och för att vi fått världens bästa hund!

Mvh. Emma och Matilda och Poppy (som också finns på Instagram under namnet @poppysen !)