Hälsning från Neo (Neeson) – 1 år i Sverige!

Hej på er!

Nu har det gått drygt ett år sen Neo (fd Neeson) kom till Sverige den där ganska kyliga aprilkvällen 2016. Ut ur bilen blev han bärandes, den modigaste rädda lilla hund jag har träffat. Mitt hjärta har slagit dubbelslag för honom varje dag sen det ögonblicket. Det jag jag känner för honom och det starka band vi har utvecklat är svårt att beskriva.

Det här första året tillsammans har varit omtumlande på många sätt, fyllt av glädje, gråa hårstrån, skratt och tårar. Det har inte alltid varit lätt och är det fortfarande inte. Men mest av allt har året som gått varit fyllt av en så stark kärlek till den här fina individen. Första månaderna ägnade jag helt och hållet åt hans miljö – och socialträning då han kom med så många rädslor och en hög stressnivå i bagaget. I september påbörjade vi hans lydnadsträning och herregud vilken stjärna han är, om jag nu får skryta lite över honom. Han förstår momenten väldigt snabbt och hans motivation är helt otrolig! Han blommar verkligen ut under träning och glömmer bort stress och rädslor. Han har öppnat nya dörrar och han har lärt mig otroligt mycket om mig själv och jag har också turen att ha bra och kunniga personer omkring mig, framför allt vår tränare som från första början såg hans potential. Hon har varit ovärderlig för oss i vår utveckling.

I övrigt är han en riktig charmör, så snäll, glad, vänlig och ödmjuk. Det finns bara godhet i honom. Han har skaffat sig nya kompisar bland både hundar och människor och han är en mycket uppskattad kamrat. Han älskar sina leksaker, att gräva i gyttjepölar, få magkli, allt som har med mat att göra och är gärna med och delar en ostbricka.  Han har lärt sig att åka buss och tåg och han avgudar numera mina brorsbarn på 6 och 11 år som han de första månaderna var livrädd för. Bland det bästa han vet är att vara vid och i vattnet och att springa över stränderna och åkrarna på landstället på Öland. Så nu funderar jag starkt på att hitta något ställe åt oss utanför stan där han kommer ifrån stressen i stadsmiljön.

Jag är glad över beslutet att adoptera och så tacksam över att det blev just han! Tack universum och tack Hundar Utan Hem för en match made in heaven ❤ Han är det bästa som har hänt mig!

Många kramar från oss
Anna & Neo