Hälsning från Börje (tidigare Conrad)

Hej!
Vi vill gärna berätta om vår lilla solstråle Börje (Conrad)  som kom till oss via en akut omplacering i december 2019.
Vi har tidigare haft hundar med lite större behov av förstående, hundar som kanske inte fått en så bra start eller ett stabilt liv.
Vi fick veta att Börje var en jättefin liten kille, men med viss rädsla för händer, resursvaktande och lite sömnaggression.
I början var han nervös, snurrade på stället 20-30 gånger och samlade morrandes ihop alla ben han kunde hitta. Han bet efter vår andra hund, som enbart klev undan…hon kunde känna att han var förvirrad och otrygg.
Han bet också rakt ut som en stressreaktion när han vilade, om något hördes eller rörde sig.

Vi bestämde snabbt några grejer: Han får en egen sovplats där han ska ligga på natten(inte sova i sängen) ben och leksaker ska ätas och lekas med i lugn och ro, mycket mentala övningar och motion, och han ska själv komma och ”be” om händerna/bli kliad i sin takt.

I början reagerade han på saker som skrämde honom instinktivt, men med lugn och tålamod har han lärt sig att säga ifrån och ”varna”,  istället för att reagera.
Idag är han en supersmart solstråle…han är glad, reaktionerna minskar för varje dag, han älskar att leka med sin storasyster och går även på hunddagis!
Vi är SÅ glada över att få denna fantastiskt fina hund i våra liv!
Hundar är komplexa individer och de behöver någon som ser dom som en helhet med förståelse och omtanke.