Föreläsning: Reaktiva hundar

Lär dig mer om reaktiva hundar tillsammans med etolog Anna-Maria Svedberg! Den här föreläsningen är en del av Hundar Utan Hem-dagen 2021, som är ett viktigt event för att vi ska ha möjlighet att rädda och hjälpa fler hundar att hitta ett kärleksfullt hem.

Tid och datum

Föreläsningen är lördagen den 4:e september 2021 kl. 13.00 – 14.00.

Såhär deltar du:

1. Swisha din anmälningsavgift på 200kr till: 123 038 2044
Märk betalningen ”Reaktiva hundar”.
2. Skicka ett mejl med bild på betalningen till event@hundarutanhem.se
3. Ett par dagar innan föreläsningen kommer du att få ett mejl med länk till föreläsningen.

Anmäl dig senast fredagen den 3:e september.

Mer om föreläsningen:

Reaktiva hundar brukar vara hundar som ofta syns och hörs, men det kan även vara hundar som ofta misstas för coola hundar. Precis som begreppet stress kan reaktivitet definieras på olika sätt beroende på vilket perspektiv man väljer. Etolog Anna-Maria Svedberg har hållit kurser för så kallade reaktiva hundar sedan 2014. Hon använder en etologisk definition av reaktivitet, och menar att alla hundar är reaktiva, bara mer eller mindre. Precis som med vilket annat personlighetsdrag som helst! Det är dock de hundar som reagerar starkt genom att synas och höras som ofta blir klassade som reaktiva och vars ägare gör allt de kan för att förstå och hjälpa sin hund.
Nu har du möjlighet att ta del av föreläsningen Reaktiva hundar online för att lära dig mer om personlighetsdraget reaktivitet och hur du kan hjälpa din hund att reagera mer sansat.

Under föreläsningen berättar Anna-Maria om:

  • Vad är reaktivitet ur ett etologiskt perspektiv
  • Vilka hundar är reaktiva och varför?
  • Hur ser man att en hund är reaktiv?
  • Hur hjälper vi reaktiva hundar?