En summering av 2018

Vi vill börja med att tacka alla underbara adoptörer, jourhem, volontärer, sponsorer, rescue centers och alla ni som på något sätt har stöttat vårt arbete under året, utan er hade vårt jobb inte vart möjligt och tillsammans gör vi skillnad.

Vi tänkte att vi skulle dela med oss av några fall och händelser som berört oss extra mycket under året och där ni har hjälpt oss att hjälpa. Vi har under året räddat över 1100 hundar, både irländska och svenska, som nu lever fantastiska liv i kärleksfulla hem. En av dom är Albert…

När Albert hittades var han i ett fruktansvärt skick, ett vandrande skelett som helt hade gett upp på livet. Vi slutar aldrig förvånas över hur människor kan behandla djur, lik väl som vi inte kan förstå hur hundar som behandlats på det här sättet fortfarande kan ha tilltro till oss människor. Han fick omvårdnad, bra mat och mängder av kärlek men han gick ändå inte upp i vikt och läget började bli allt mer kritiskt. Vi tog blodprover som kom tillbaka och visade fina resultat. Tillslut gjordes en CT röntgen som visade att hans tarmar var blockerade. En operation gjordes och då upptäckte man även att hans tunntarm var kraftig inflammerad. Efter operationen fick Albert ett fantastiskt jourhem, som vårdade honom dygnet runt, gav honom bra mat och sakta med säkert började Albert få både vikten och livsgnistan tillbaka. Utan våra vänner på Dog Action Welfare Group i Cork hade Albert aldrig överlevt, och det är tack vara era donationer som vi hade möjlighet att hjälpa till. Mirakel händer, och Albert är ett mirakel. Albert bor idag med en hundkompis hos en veterinär på en hästgård utan för Enköping. Ett liv han bara kunnat drömma om tidigare, han är fortfarande lite osäker, tycker främmande människor är läskiga, blir rädd om man klappar honom när han inte är beredd, men växer varje dag och älskar att leka med andra hundar och det bästa han vet är mysa med sina människor. Albert är en hund vi aldrig glömmer, och solskenshistorier som denna är vad som gör att vi fortsätter kämpa för utsatta hundar, alla är värda en andra chans.

En som också berört oss och er är en av våra svenska hundar, vackra King, som hade köpts av fel anledningar och med väldigt lite kunskap. Hårda träningsmetoder och brist på förståelse hade skapat en mycket frustrerad kille med många oönskade beteenden. Han blev en väldigt osäker hund som skyddade sig själv med en tuff fasad. Vi letade och letade, la ut nödrop på våra sociala medier och vi började fundera på om vi någon gång skulle hitta Kings ängel. Han behövde ett hem med mycket kunskap, på landet och som var villig att ta sig an honom och som kunde se vilken fantastisk kille han är bakom den hårda ytan. Vi hade nästan gett upp, hundpensionatet som öppnade om sina dörrar och hjärta för King kunde inte behålla honom och vi hade inget jourhem med rätt förutsättningar eller tillräckligt med kunskap för att kunna hjälpa honom, då får vi in en intresseanmälan, det visade sig vara Kings räddande ängel. Allt föll på plats, en person med lika mycket kunskap som kärlek öppnade sin famn för King och idag är han lyckligare än någonsin. King, som numer heter Ralf utvecklas varje dag och har verkligen hittat hem, vi är så glada för hans skull och ni kan läsa mer om hur han har det på vår hemsida.

Sen har vi lilla Jackie, en underbar tjej som haft en otroligt tuff start i livet. Hon blev påkörd av en bil och hennes familj tog henne inte till veterinären på över en vecka. När de väl tog henne dit var det inte för att ge henne vård, utan för att avliva henne. Tack och lov råkade en kvinna som är jourhem åt oss vara på samma veterinärklinik samtidigt som familjen var där och kvinnan tog över Jackie på plats. Istället för att avlivas fick Jackie opereras för sina skador. Operationen gick bra och Jackie kunde börja sin återhämtning. Även här var ni med och hjälpte till, era donationer gjorde det möjligt för oss att hjälpa henne.

Tyvärr var återhämtningen tuff för lilla Jackie. Hon hade väldigt ont och hennes förra familj hade inte tagit hand om henne, hon hade otroligt mycket loppor och var väldigt undernärd. När hon kom till jourhemmet var hon otroligt rädd för mänsklig beröring och duckade undan om någon försökte klappa henne. Men det är historia. Idag lever Jackie ett liv fyllt av kärlek och trygghet i Sverige, hon är en högt älskad familjemedlem.

I slutet av året fick vi veta att 20 stycket staffevalpar, totalt 3 olika kullar och en tik, som är mamma till ena kullen, satt på ett ”holding center” (polisens förvaringsenhet) på Irland och skulle avlivas. Vi kunde inte ignorera detta, att avliva 20 oskyldiga valpar är vedervärdigt. En del av kullen var födda i den här fruktansvärda miljön och har inte sett något annat av världen. Efter mycket om och men lyckades vi övertala dom att skriva över valparna på oss. Valparna var i fruktansvärt dåligt skick, några av dem svävade mellan liv och död och det var mycket tveksamt om alla skulle klara sig. Vi bad er om hjälp och vi blev helt tagna av er respons, tack vare alla donationer kunde alla valpar få den vården som de behövde för att överleva, och alla valpar klarade sig mirakulöst. Med hjälp av WAG Rescue fick valparna återhämta sig i fantastiska jourhem på Irland och ungefär hälften av dem har redan blivit adopterade och lever livet i Sverige, busiga, nyfikna och lyckliga, precis så som valpar ska vara. Resten av valparna och även underbara mamma Bell kommer till Sverige under 2019, håll utkik på vår hemsida.

2018 var också året då vi startade bygget av våra kennlar på Irland. 26 varma hundrum och även rastgårdar som ska byggas på Care Rescue. Tidigare har hundarna bott utan skydd för kyla och vind, det är slut på det nu, ingen av våra hundar ska behöva frysa mer på vintern, nu kommer hundarna vara varma, torra, och trygga i isolerade hundrum, med möjlighet att kunna gå in och ut som det själva vill, i väntan på sina nya hem. Detta är ett enormt stort steg och vi hoppas kunna dela med oss av resultatet inom kort. Detta hade inte heller vart möjligt utan era donationer, det saknas fortfarande en hel del pengar för att kunna färdigställa allt. Men er generositet gjorde att vi kunde påbörja bygget. Vi och hundarna är er evigt tacksamma.

Nu har vi vilat och fyllt på med ny energi under jul och nyår och är redo för 2019 års utmaningar.

Återigen, tusen tack för ert engagemang och stöd. Ni är fantastiska!💙