Styrelsen

Hundar Utan Hems styrelse ansvarar för föreningens arbete och har möten 6-10 gånger per år. Styrelsen är väl insatt i föreningen och engagerade i föreningens olika arbetsgrupper. Hundar Utan Hems styrelse 2019 består av:

Carina Olsson
Ordförande
Carina är föreningens grundare och ordförande. Hon sköter kontakterna med Irland och planerar alla resor, ansvarar för veterinärfrågor och placerar hundar. Hon är hundinstruktör och hundpsykolog och har läst etologi på Linköpings universitet och gått hundutbildningen Hund 3 för Hundutbildningsgruppen och är diplomerad hundproblem-utredare.

Dessutom är hon blodspårs- och klickerinstruktör och har gått en tredagars-kurs i hundraser för Åsa Ahlbom. Carina läser till hundsjukvårdare och har C15 licens i djursjukvård.
Monica Ohlsson
Kassör
Monica Ohlsson är föreningens kassör och medlemsansvarig. Hon har under många år varit aktiv inom flera olika föreningar och är kassör även i andra ideella föreningar. Monica har gjort många volontärresor till olika länder och hjälpt både hundar och vilda djur på plats i olika delar av världen.

Monica jobbar på ett försäkringsbolag och bor med sin sambo i Stockholm. Hon har tidigare haft en Rottis och en Jack Russell och saknaden efter hund är stor men hon lägger nu sin lediga tid på att hjälpa utsatta hundar istället.
Helen Book
Sekreterare
Helen har ett stort hundhjärta och hon har varit engagerad i Hundar Utan Hem sedan 2013. Hennes arbetsuppgifter består bland annat av att hjälpa till med föreningens administrativa arbetsuppgifter och att organisera de olika event Hundar Utan Hem arrangerar och deltar i.

Hon bor i Sigtuna och jobbar till vardags med IT på ett resebolag. Helen har två hundar varav den ena är adopterad från Irland.
Anja Länghemmer
Ledamot
Anja adopterade sin första irländska hund 2009 och är sedan dess engagerad i Hundar Utan Hem. Hon har nu 10 års erfarenhet av att placera små hundar. Hon har även varit jourhem många gånger.

Anja bor i Stockholm med sina fem små hundar. Tre av dem är från Irland. Utöver sitt engagemang i föreningen så jobbar hon som säljare.
Hanna Höglander Sahlin
Ledamot
Hanna blev aktiv i Hundar Utan Hem 2014 och adopterade sin bordercollie Tipsi från Irland 2015. Tillsammans tränar de nosework och tillbringar mycket tid i skogen. De har gått flera trix-kurser, samt tränat lydnad och viltspår. Hanna bor med hund, katt, man och barn och jobbar på en konferensanläggning i Stockholm. När hon inte tränar med Tipsi rider hon gärna. Hon har alltid haft ett stort hundintresse och har läst till hundinstruktör på Hundens Hus. Hanna har under ett års tid suttit med i styrelsen för Hundar Utan Hem. Några gånger på år kör hon även transporten från Irland.
Linnea Andersson
Ledamot
Linnea är uppvuxen med hund i familjen och hon har alltid haft ett stort hundintresse. När det var dags att skaffa egen hund hittade hon av en slump till Hundar Utan Hem och i april 2017 adopterade hon terriern Luke. Några månader senare blev även lilla terriern Lucy också en del av familjen.

Sedan hösten 2017 blev Linnea medarbetare i föreningen, som del av webbgruppen och hon gör även en hel del hembesök tillsammans med någon av sina hundar.