Styrelsen

Hundar Utan Hems styrelse 2017 består av:

 • Carina Olsson

  Styrelsen + Hundplacerare

  Sysselsättning: Hundinstruktör Bostadsort: Stockholm Carina är föreningens grundare och ordförande. Hon sköter kontakterna med Irland och planerar alla resor, ansvarar för veterinärfrågor och placerar hundar. Carina är hundinstruktör och hundpsykolog. Hon har läst etologi på Linköpings universitet och gått hundutbildningen Hund 3 för Hundutbildningsgruppen och är diplomerad hundproblemutredare. Dessutom är hon blodspårs- och klickerinstruktör och har gått en tredagars-kurs i hundraser för Åsa Ahlbom. Carina läser till hundsjukvårdare och har C15 licens i djursjukvård.
 • Anja Länghemmer

  Styrelsen + Hundplacerare för små hundar

  Sysselsättning: Säljare Bostadsort: Stockholm Anja Länghemmer bor i Stockholm med sina fem små hundar. Tre av dem är från Irland. Anja har varit jourhem åt många hundar och har mycket erfarenhet av hundar. Utöver sitt engagemang i föreningen så jobbar hon även som säljare. Anja adopterade sin första irländska hund 2009 och är sedan dess engagerad i Hundar Utan Hem och har nu många års erfarenhet av att placera föreningens små hundar.
 • Monica Ohlsson

  Styrelsen som kassör

  Sysselsättning: Ekonomi Bostadsort: Stockholm Monica Ohlsson är föreningens kassör och medlemsansvarig. Hon har under många år varit aktiv inom flera olika föreningar och är kassör även i andra ideella föreningar. Monica har gjort många volontärresor till olika länder och hjälpt både hundar och vilda djur på plats i olika delar av världen. Monica jobbar på ett försäkringsbolag och bor med sin sambo i Stockholm. Hon har tidigare haft en Rottis och en Jack Russell och saknaden efter hund är stor men hon lägger nu sin lediga tid på att hjälpa utsatta hundar istället.
 • Denise von Garrelts

  Styrelsen som sekreterare

  Sysselsättning: Projektledare Bostadsort: Stockholm Denise är ledamot i styrelsen och hennes roll är som sekreterare. Hon kom i kontakt med Hundar Utan Hem 2011 då hon ställde upp som jourhem åt två hundar. Strax därefter engagerade hon sig mer och var hundplacerare under en period men har på grund av tidsbrist fått lägga det på hyllan ett tag. Denise har idag en irländsk border collie som heter Tindra.
 • Maria Gustafsson

  Styrelsen + Webbansvarig + Placerare

  Sysselsättning: Utvecklare Bostadsort: Stockholm Maria har alltid haft ett stort djurintresse och hon har genom åren jobbat med olika djur samt haft de flesta husdjur man kan tänka sig. Hon har ingen hund just nu men har haft två tidigare, varav en var en före detta spansk gatuhund. Maria började med att vara jourhem till några hundar under 2016 och hjälpte även till med att avlasta hundplacerarna med viss administration. Hon fick sedan ansvaret att bygga om föreningens hemsida och är nu Hundar Utan Hems webmaster och även webbansvarig och leder webbgruppens arbete.
 • Lena Widman

  Styrelsen + Administrationsgruppen

  Sysselsättning: Mässpeditör/Projektledare Bostadsort: Göteborg Lena kom i kontakt med Hundar utan Hem då hon adopterade en svensk hund via föreningen. Viljan att hjälpa fler hundar fanns och i december 2015 började hon jobba med HUH:s administration. Hon mejlar bl.a. kontrakt till nya adoptörer och tar hand om allehanda administrativa sysslor. Tillsammans med Emelie är hon HUH:s adminteam idag. Hon har två hundar och en häst och i sitt "vanliga" liv jobbar hon med logistik och transporter till mässor och event. Hon är utbildad hundinstruktör men den rollen vilar nu, att hjälpa Hundar Utan Hem går före eftersom Lena tycker det känns viktigt och ger så mycket tillbaka.
 • Jens Heljemalm

  Styrelsen + Webbgruppen

  Sysselsättning: Tryckare Bostadsort: Sunne, Värmland Jens jobbar med webben, Facebook och kör även transporten till och från Irland ibland. Han kom i kontakt med Hundar Utan Hem under 2012 då han adopterade den irländska border collieblandrasen Sheeba, en hund som promenerade rakt in i hans hjärta. Jens är stor djurvän i allmänhet och hundvän i synnerhet. Efter att ha fått upp ögonen för hur situationen är för många hundar på Irland insåg han att något måste göras och ett steg var att bli en av föreningens medarbetare.