Styrelsen

Hundar Utan Hems styrelse ansvarar för föreningens arbete och har möten 6-10 gånger per år. Styrelsen är väl insatt i föreningen och engagerade i föreningens olika arbetsgrupper. Hundar Utan Hems styrelse 2020 består av:

Carina Olsson
Ordförande
Carina är föreningens grundare och ordförande. Hon sköter kontakterna med Irland och planerar alla resor, ansvarar för veterinärfrågor och placerar hundar. Hon är hundinstruktör och hundpsykolog och har läst etologi på Linköpings universitet och gått hundutbildningen Hund 3 för Hundutbildningsgruppen och är diplomerad hundproblem-utredare.

Dessutom är hon blodspårs- och klickerinstruktör och har gått en tredagars-kurs i hundraser för Åsa Ahlbom. Carina läser till hundsjukvårdare och har C15 licens i djursjukvård.
Monica Ohlsson
Vice ordförande
Monica Ohlsson är föreningens vice ordförande och medlemsansvarig. Hon har under många år varit aktiv inom flera olika föreningar och är också kassör i andra ideella föreningar. Monica har gjort många volontärresor till olika länder och hjälpt både hundar och vilda djur på plats i olika delar av världen.

Monica jobbar på ett försäkringsbolag och bor med sin sambo i Stockholm. Hon har tidigare haft en Rottis och en Jack Russell och saknaden efter hund är stor men hon lägger nu sin lediga tid på att hjälpa utsatta hundar istället.
Anne Brändström
Kassör
Anne Brändström bor tillsammans med sin sambo Håkan och deras två hundar, Rasmus från Hundar Utan Hem och så Fanta. När tomrummet efter deras gamla hane blev för stor var det en självklarhet för dem att adoptera och då kom Rasmus vintern 2017.

Anne har sedan lång tid ett genuint intresse för djur och hennes hjärta klappar extra mycket för hundar. Tidigare har hon varit med som volontär på eventet Hundar Utan Hem-dagen och har sen 2020 suttit i styrelsen. Hon arbetar i dag som redovisningskonsult och har lång erfarenhet av redovisning och löner.
Helen Book
Sekreterare
Helen har ett stort hundhjärta och hon har varit engagerad i Hundar Utan Hem sedan 2013. Hennes arbetsuppgifter består bland annat av att hjälpa till med föreningens administrativa arbetsuppgifter och att organisera de olika event Hundar Utan Hem arrangerar och deltar i.

Hon bor i Sigtuna och jobbar till vardags med IT på ett resebolag. Helen har två hundar varav den ena är adopterad från Irland.
Johnny Kroneld
Ledamot
Johnny Kroneld har alltid följt Hundar Utan Hems viktiga arbete, han blev mer insatt i arbetet då han 2020 via Hundar utan Hem adopterade Jessie (bilden), en 2-åring Amstaff-tik från Irland.

Till vardags arbetar Johnny som Enhetschef för Kampanj & Event på Barncancerfonden, har två hundar och bor på Kungsholmen med pojkvän och samt även en dotter på 10 år.
Siw Lidestål
Ledamot
Siw är ledamot i styrelsen. Hon blev intresserad av föreningen i samband med den första adopterade bordercollie-mixen Charlie som kom 2013. Därefter har familjen utökats med ytterligare två bc-mixar Ida 2016 och Nodde 2019, alla tre från Irland via Hundar utan hem. Siw blev hembesökare för ett antal år sedan och har därmed blivit mer och mer engagerad i föreningen. Viktiga frågor för Siw är djurrätt och mänskliga rättigheter.

Siw bor i Tyresö tillsammans med sin man. Hon är socionom och arbetar som social- och äldredirektör. Älskar mixen mellan att vara matte, mormor och att leda en stor organisation.
Stefan Martinsson
Ledamot
Stefan fick upp ögonen för föreningen när hans syster var jourhem åt en hund. Då familjens förra hund fick lämna jordelivet 2015 adopterades Saga, en heltokig och härlig springer spaniel-tik. Stefan var även med över till Irland och hjälpte till med bygget med nya hundrum på Care Rescue.

Stefan arbetar som butikschef i en ICA-butik. Han bor i Hässelby med Frida som driver ett hunddagis och som tidigare arbetade på Tullverket som bland annat hundförare och instruktör. Och med Saga förstås.