Placerargruppen

Våra hundplacerare har en av föreningens viktigaste och mest tidskrävande arbetsuppgifter. Placeringsgruppen arbetar med att matcha familjer och hundar med varandra. Arbetsuppgifterna består framför allt av att göra telefonintervjuer, kontakta referenser ordna hembesök och finnas med stöd och råd för våra adoptörer. Arbetet är tidskrävande och ibland stressigt och kräver stort engagemang och flexibilitet.

Våra placerare har stor erfarenhet av hundplacering och nästan alla är utbildade hundinstruktörer och hundpsykologer. Det är ett krävande jobb, men glädjen i att ge hundarna en ny chans i livet är värd allt.

Helen Friberg
Placeringschef & Staffar & Bullterriers
Helen började jobba för Hundar Utan Hem i augusti 2016. Hon är utbildad hundinstruktör och problemhundskonsult. Hon har jobbat med problemhundar i över 18 år och hon har utbildat polis och länsstyrelse inom hantering av aggressiva hundar. Helen vidareutbildar även instruktörer inom ämnet problemhund samt håller föreläsningar runt om i landet.

Helen har alltid haft ett brinnande intresse för hund och hundsport. Hon har själv tävlat i lydnad, bruks och agility. Helen har tre egna hundar, dobermannhanen Viktor som hon tränar Ipo med, dobermanntiken Kalicha samt vallhunden Nell som flitigt vallar gårdens får.
Anna Lintzén
Kanariehundar, Mellanstora- & små hundar
För Anna har hundarna alltid varit en naturlig del av livet. Hon är utbildad instruktör och har hållit i ett flertal olika kurser genom åren där klicker och shejping är favoriterna. Hon brinner för att hjälpa hundar med beteendeproblem och rädslor och håller på att utbilda sig till hundpsykolog. Anna har även under många år varit engagerad som volontär åt Hundar Utan Hem och haft många jourhundar boendes hos sig.

Anna har själv en border collie adopterad från oss som hon förutom tricks och annat kul, tränar agility med. Lumi får även följa med på fjällvandringar och hänga med matte ut i skogen på löprundor och skidturer.
Hanna Höglander Sahlin
Polska hundar
Hanna blev aktiv i Hundar Utan Hem 2014 och adopterade sin bordercollie Tipsi från Irland 2015. Tillsammans tränar de nosework och tillbringar mycket tid i skogen. De har gått flera trix-kurser, samt tränat lydnad och viltspår. Hon bor med hund, katt, man och barn och några dagar i veckan har hon även ett gäng dagishundar. Hon har alltid haft ett stort hundintresse och har läst till hundinstruktör hos Hundfantasten och hon läser just nu till Hundpsykolog där också. Hanna har många gånger kört transporten från Irland och Polen och kommer fortsätta göra det emellanåt.
Katarzyna (Kasia) Zelek
Polenkontakt
Kasia började jobba på Hundar Utan Hem sommaren 2021. Hon är en utbildad instruktör via Hundens Hus och har jobbat i flera år på ett Hundcenter med dagishundar, kurser och beteendeproblemutredningar. Hon har genom åren tagit hand om flera omplaceringshundar och brinner för individanpassad träning för att få en bra vardag med sin hund.

Tillsammans med hennes hund Jack tränar hon lydnad, bruks, rallylydnad, nose work och drag.
Lina Lyckelin Bergman
Små hundar
Lina kom först i kontakt med Hundar Utan Hem som jourhem 2012. Hon har två egna hundar i dagsläget, en australian shepherd och en dvärgpudel. Hennes aussie har bland annat gjort besökshundspraktik med henne på ett äldreboende där hon tidigare arbetade och det har blivit både träning och tävling inom lite olika grenar under åren. Lina gick på ett naturbruksgymnasium med inriktning djurvård, hon är både hundinstruktör och hundfrisör, samt har även en socionomexamen med flera år på myndighet bakom sig. Hundar har alltid varit en självklar del av tillvaron och det bästa som finns att göra med egna hundarna är att vandra.
Louise Johansson
Mellanstora och stora hundar
Louise brinner för djur och djurrätt men har en särskild plats i hjärtat för hundarna! Louise utbildade sig till hundinstruktör 2010 för att kunna hjälpa och instruera hundägare till en harmonisk tillvaro med sina hundar utan att behöva använda tvång eller straff. Louise håller just nu på att starta upp sin nya hundskola i Lund som heter Team Hundskola. Hundskolan heter så just för att hon strävar efter att alla hundar och hundägare ska få en genuin teamkänsla i vardagen.

Louise har själv två hundar. Neo 10 år och Dexter ca 3 år. Neo har hon haft sen ha var valp och de älskar att träna tillsammans. När Neo var yngre tränade de agility, men när hans kropp sa ifrån började de träna personspår och freestyle. För ett år sedan började de träna och ibland tävla i rallylydnad som snabbt blev nya passionen! Nu håller de även på att lära sig nosework. Dexter kom till Louise via Hundar Utan Hem i september 2017. Han har gjort enorma framsteg och är inte alls den rädda och skrämda lilla skrutt han var när han kom! Han har blommat ut och vågar nu hitta på alla bus en ung hund ska! Han gillar att träna korta stunder så kanske kan han också bli rallystjärna en vacker dag! Nosework är något som verkligen uppskattas av honom och som också är bra för hans självförtroende!
Madelaine Henriksson
Vinthundar & Jourhem
Madelaine är hundinstruktör & hundpsykolog och har gått flera andra utbildningar inom hund. Hon har tidigare bott och arbetat i Belgien och på Irland - på Irland träffade hon sin lilla terriertik som sedan dess hänger med både som bästa vän och som kollega. Madelaine har även varit volontär på shelters i Rumänien och har jobbat mycket med rumänska gatuhundar.
Mari Andersson
Polarhundar, Stora hundar
Mari började jobba för Hundar Utan Hem i mars 2020. Hon har tränat och tävlat med brukshundar i över 20 år och är fd. väktare/hundförare. Har gått flertalet kurser inom SBK och för privata aktörer och brinner för hundars mentalitet och genetik. Tidigare bodde hon i Egypten i 2 år och där arbetade hon med gatuhundar och engagerade sig i att utbilda människor i djurens välfärd.

Har tävlat inom bruks, lydnad och IGP med tidigare hundar och har haft boxer, rottweiler, schäfer och malinois. Mari är också aktiv inom Missing People som patrulledare och hundförare. I dagsläget har hon 4 hundar, dvärgschnauzrarna Sven, Dagmar och Dagmars dotter Lily, som alla tre ställs ut samt tränas inom lydnad/rallylydnad/barmarksdrag. Sen finns också holländska herdehunden Gjippie som tränas mot IGP.
Mira Bacova
Små hundar
Utbildad hundinstruktör och hundpsykolog via Hundens Hus och har jobbat med hundar sedan 2017 - hållit kurser, privata lektioner samt beteendeutredningar. Första egna gatuhunden som Mira adopterade var från hennes hemland Slovakien i 2011, sedan dess brinner hon extra mycket för just hundar som blivit övergivna.

Hemma har hon 2 omplaceringar, en malinois på 2,5 år och en blandis på 3 år. Favoritgrenarna som hon älskar att träna med mallen är rallylydnad, lydnad, nosework och viltspår.
Nichole Elofsson
Vinthundar
Nichole har jobbat som frisör i tio års tid och varit egenföretagare i 6 år. Hon har varit verksam inom hund i det egna företaget men fick under en tid pausa hundverksamheten då hon gick över till att hyra stol och bli egen även inom frisör. Hon är utbildad Hundinstruktör via Hundens Utbildningsakademi och älskar allt som har med psykologi att göra (djur som människor) och lever ett aktivt liv med hund.

Sin fritid spenderar hon ihop med sina hundar, vänner och familj. Har två stycken American staffordshire terrier-tikar. En 9-åring som är pensionerad från tävling och lever loppan på landet med oss och en 5-åring som hon tävlar/tränar aktivt inom Lydnad och Rallylydnad. Utöver det kör de även mycket drag och hänger ihop i skogen vilket är deras gemensamma återhämtning i vardagen. Den äldre hunden tog hon som en omplacering från kenneln när hon va ca. 1 år gammal och den andra har hon haft sen valp.
Stina Johnson
Placerarsamordnare & Administratör
Stina har varit engagerad i Hundar Utan Hem sedan 2012 då hon började göra hembesök. Genom sitt jobb som instruktör på R+ Hundskola i Malmö har hon mött och följt många Hundar Utan Hem-ekipage på deras väg till en harmonisk vardag. Stina har hundgodis i alla jackfickor och brinner för en modern etisk hundträning, hon älskar att se hundar blomma ut och leva livet i full prakt. Stina delar livet med en svensk Whippet och en Kelpiekorsning från Irland. Stina ansvarar för intag av svenska omplaceringar.
Yvette Berg
Mellanstora hundar - Border collies
Yvette är utbildad hundinstruktör och hundpsykolog och har gått många utbildningar inom hund. Hon har arbetet både i England och i Sverige, och har även hållit i många kurser och föreläsningar. Hennes hjärta brinner extra starkt för problematiken runt reaktiva hundar. Yvette har tre egna hundar och en katt och hennes äldsta tik, Molly, jobbade i flera år som terapihund.