Placerargruppen

Våra hundplacerare har en av föreningens viktigaste och mest tidskrävande arbetsuppgifter. Placeringsgruppen arbetar med att matcha familjer och hundar med varandra. Arbetsuppgifterna består framför allt av att göra telefonintervjuer, kontakta referenser ordna hembesök och finnas med stöd och råd för våra adoptörer. Arbetet är tidskrävande och ibland stressigt och kräver stort engagemang och flexibilitet.

Våra placerare har stor erfarenhet av hundplacering och nästan alla är utbildade hundinstruktörer och hundpsykologer. Det är ett krävande jobb, men glädjen i att ge hundarna en ny chans i livet är värd allt.

Helen Friberg
Placeraransvarig & Placerar Staffar & Bullterriers
Helen började jobba för Hundar Utan Hem i augusti 2016. Hon är utbildad hundinstruktör och problemhundskonsult. Hon har jobbat med problemhundar i över 18 år och hon har utbildat polis och länsstyrelse inom hantering av aggressiva hundar. Helen vidareutbildar även instruktörer inom ämnet problemhund samt håller föreläsningar runt om i landet.

Helen har alltid haft ett brinnande intresse för hund och hundsport. Hon har själv tävlat i lydnad, bruks och agility. Helen har tre egna hundar, dobermannhanen Viktor som hon tränar Ipo med, dobermanntiken Kalicha samt vallhunden Nell som flitigt vallar gårdens får.
Anna Lintzén
Anna-Maria Svedberg
Stora hundar
Anna-Maria är hundinstruktör och etolog, det vill säga expert på djurens beteende med inriktning hund och katt. Hon brinner för djurens välmående och hjälper hundägare att tolka, förstå och rehabilitera sin hundar. Hon har hjälpt många rädda, osäkra eller frustrerade hundar och ger beteenderådgivningar, håller kurser och föreläser över hela landet. Hon började hjälpa hundar att hitta nya hem på sin egen hemsida och kom på så vis i kontakt med Hundar Utan Hem.

Hon tycker att alla hundar förtjänar nya chanser och det finns alltid ett hem som passar bara man har kontakter och tålamod. Själv har hon hunden Aron, en tervueren/belgisk vallhund som numera är pensionerad ID-hund, men som även tävlat i nosework och rallylydnad.
Camilla Ljungberg
Vinthundar
Hanna Höglander Sahlin


Lina Lyckelin
Små hundar
Lina kom först i kontakt med Hundar Utan Hem som jourhem 2012. Hon har två egna hundar i dagsläget, en australian shepherd och en dvärgpudel. Hennes aussie har bland annat gjort besökshundspraktik med henne på ett äldreboende där hon tidigare arbetade och det har blivit både träning och tävling inom lite olika grenar under åren. Lina gick på ett naturbruksgymnasium med inriktning djurvård, hon är både hundinstruktör och hundfrisör, samt har även en socionomexamen med flera år på myndighet bakom sig. Hundar har alltid varit en självklar del av tillvaron och det bästa som finns att göra med egna hundarna är att vandra.
Louise Johansson
Mellanstora och stora hundar
Louise brinner för djur och djurrätt men har en särskild plats i hjärtat för hundarna! Louise utbildade sig till hundinstruktör 2010 för att kunna hjälpa och instruera hundägare till en harmonisk tillvaro med sina hundar utan att behöva använda tvång eller straff. Louise håller just nu på att starta upp sin nya hundskola i Lund som heter Team Hundskola. Hundskolan heter så just för att hon strävar efter att alla hundar och hundägare ska få en genuin teamkänsla i vardagen.

Louise har själv två hundar. Neo 10 år och Dexter ca 3 år. Neo har hon haft sen ha var valp och de älskar att träna tillsammans. När Neo var yngre tränade de agility, men när hans kropp sa ifrån började de träna personspår och freestyle. För ett år sedan började de träna och ibland tävla i rallylydnad som snabbt blev nya passionen! Nu håller de även på att lära sig nosework. Dexter kom till Louise via Hundar Utan Hem i september 2017. Han har gjort enorma framsteg och är inte alls den rädda och skrämda lilla skrutt han var när han kom! Han har blommat ut och vågar nu hitta på alla bus en ung hund ska! Han gillar att träna korta stunder så kanske kan han också bli rallystjärna en vacker dag! Nosework är något som verkligen uppskattas av honom och som också är bra för hans självförtroende!
Madelaine Henriksson
Små hundar & Jourhem
Madelaine är hundinstruktör & hundpsykolog och har gått flera andra utbildningar inom hund. Hon har tidigare bott och arbetat i Belgien och på Irland - på Irland träffade hon sin lilla terriertik som sedan dess hänger med både som bästa vän och som kollega. Madelaine har även varit volontär på shelters i Rumänien och har jobbat mycket med rumänska gatuhundar.
Mari Andersson
Staffar & Bullterriers & Jourhemsansvarig
Mari började jobba för Hundar Utan Hem i mars 2020. Hon har tränat och tävlat med brukshundar i över 20 år och är fd. väktare/hundförare. Har gått flertalet kurser inom SBK och för privata aktörer och brinner för hundars mentalitet och genetik. Tidigare bodde hon i Egypten i 2 år och där arbetade hon med gatuhundar och engagerade sig i att utbilda människor i djurens välfärd.

Har tävlat inom bruks, lydnad och IGP med tidigare hundar och har haft boxer, rottweiler, schäfer och malinois. Mari är också aktiv inom Missing People som patrulledare och hundförare. I dagsläget har hon 4 hundar, dvärgschnauzrarna Sven, Dagmar och Dagmars dotter Lily, som alla tre ställs ut samt tränas inom lydnad/rallylydnad/barmarksdrag. Sen finns också holländska herdehunden Gjippie som tränas mot IGP.
Stina Johnson
Svenska omplaceringar
Stina har varit engagerad i Hundar Utan Hem sedan 2012 då hon började göra hembesök.Genom sitt jobb som instruktör på R+ Hundskola i Malmö har hon mött och följt många Hundar Utan Hem-ekipage på deras väg till en harmonisk vardag. Stina har hundgodis i alla jackfickor och brinner för en modern etisk hundträning, hon älskar att se hundar blomma ut och leva livet i full prakt. Stina delar livet med en svensk Whippet och en Kelpiekorsning från Irland.
Yvette Berg Colhoun
Mellanstora hundar
Yvette är utbildad hundinstruktör och hundpsykolog och har gått många utbildningar inom hund. Hon har arbetet både i England och i Sverige, och har även hållit i många kurser och föreläsningar. Hennes hjärta brinner extra starkt för problematiken runt reaktiva hundar. Yvette har tre egna hundar och en katt och hennes äldsta tik, Molly, jobbade i flera år som terapihund.