Placerargruppen

Våra hundplacerare har en av föreningens viktigaste och mest tidskrävande arbetsuppgifter. Placeringsgruppen arbetar med att matcha familjer och hundar med varandra. Arbetsuppgifterna består framför allt av att göra telefonintervjuer, kontakta referenser ordna hembesök och finnas med stöd och råd för våra adoptörer. Arbetet är tidskrävande och ibland stressigt och kräver stort engagemang och flexibilitet.

Våra placerare har stor erfarenhet av hundplacering och alla är utbildade hundinstruktörer och nästan alla är också utbildade hundpsykologer. Det är ett krävande jobb, men glädjen i att ge hundarna en ny chans i livet är värd allt.

Helen F
Placeraransvarig
Helen började jobba för Hundar Utan Hem 2016. Hon är utbildad hundinstruktör och problemhundskonsult. Hon har jobbat med problemhundar i över 26 år och har utbildat polis och länsstyrelse inom hantering av aggressiva hundar. Helen har även utbildat instruktörer inom ämnet problemhund samt hållit föreläsningar runt om i landet.

Helen har ett brinnande intresse för hund och hundsport. Hon tävlar lydnad och bruks med sina dobermann.
Anna L
Border collies
För Anna har hundarna alltid varit en naturlig del av livet. Hon är utbildad instruktör och Hundpsykolog och har hållit i ett flertal olika kurser genom åren där klicker och shejping är favoriterna. Hon brinner för att hjälpa hundar med beteendeproblem och rädslor. Anna har även under många år varit engagerad som volontär åt Hundar Utan Hem och haft många jourhundar boende hos sig.

Anna har själv tre border collies varav två är adopterade från Hundar Utan Hem. Dom tränar och tävlar i agility, men det blir även en del trick, drag och annat kul. Dom följer med på fjällvandringar och hänger med matte ut i skogen på löprundor och skidturer.
Hanna H S
Polska hundar
Hanna har varit aktiv i föreningen sedan 2014. Hon har nu sin andra border collie-blandning från Hundar Utan hem som heter Penny. Hanna och Penny tränar Nosework och personspår och tillbringar mycket tid i skogen. Hanna är utbildad hundinstruktör och hundpsykolog via Hundfantasten, hon är också snart färdig Noseworkinstruktör. Hanna håller kurser, jobbar med problemutredningar och har ett gäng dagishundar. Hon brinner för att hitta samspel och rätt energi mellan hund och förare. Hanna har många gånger kört transporten från Irland och Polen och besöker regelbundet våra shelters.
Louise J
Mellanstora hundar & Stora hundar
Louise utbildade sig till hundinstruktör 2010 för att hjälpa och instruera hundägare till en harmonisk tillvaro utan tvång eller straff. Hon strävar efter att hund och hundägare ska kunna kommunicera och förstå varandra.

Louise har själv två hundar. Neo är 14 år och pensionär. Dexter är ca 7 år och kom till Louise via Hundar Utan Hem 2017. Han är inte alls den rädda och skrämda lilla skrutt han var när han kom. Han har blommat ut och vågar nu hitta på alla bus och hyss som en hund ska!
Madelaine H
Vinthundar & Jourhem
Madelaine är hundinstruktör & hundpsykolog och har gått flera andra utbildningar inom hund. Hon har tidigare bott och arbetat i Belgien och på Irland - på Irland träffade hon sin lilla terriertik som sedan dess hänger med både som bästa vän och som kollega. Under 2023 har familjen utökats med en ung border colliehane, även han från Irland. Madelaine har även varit volontär på shelters i Rumänien och har jobbat mycket med rumänska gatuhundar.
Mari A
Polarhundar & Stora hundar
Mari började jobba för Hundar Utan Hem 2020. Hon har tränat och tävlat med brukshundar i över 20 år och är fd. väktare/hundförare. Har gått flertalet kurser inom SBK och för privata aktörer och brinner för hundars mentalitet och genetik. Tidigare bodde hon i Egypten i 2 år och där arbetade hon med gatuhundar och engagerade sig i att utbilda människor i djurens välfärd.

Hon har tävlat inom bruks, lydnad och IGP med tidigare hundar och har haft boxer, rottweiler, schäfer och malinois. Mari är också aktiv inom Missing People som Nationellt Hundansvarig och hundförare. I dagsläget har hon 5 hundar, dvärgschnauzrarna Sven & Lily som ställs ut samt tränas inom lydnad/rallylydnad/barmarksdrag, holländska herdehunden Gjippie som är certifierad eftersökshund inom MPS samt schäfrarna Rappa & Trigga som tränas mot IGP.
Mira B
Små hundar
Utbildad hundinstruktör och hundpsykolog via Hundens Hus och har jobbat med hundar sedan 2017 - hållit kurser, privata lektioner samt beteendeutredningar. Första egna gatuhunden som Mira adopterade var från hennes hemland Slovakien i 2011, sedan dess brinner hon extra mycket för just hundar som blivit övergivna.

Hemma har hon 2 omplaceringar, en malinois på 2,5 år och en blandis på 3 år. Favoritgrenarna som hon älskar att träna med mallen är rallylydnad, lydnad, nosework och viltspår.
Nichole E
Staffar & Bullhundar
Nichole är utbildad Hundinstruktör via Hundens Utbildningsakademi och älskar allt som har med psykologi att göra (djur som människor) och lever ett aktivt liv med hund. Nichole sitter med i tävlingssektorn på brukshundsklubben i Östersund och är ansvarig över att ordna kring klubbens alla lydnadstävlingar.

Sin fritid spenderar hon ihop med sina hundar, vänner och familj. Nichole har två stycken american staffordshire terrier-tikar, en 10-åring som är pensionerad från tävling och lever loppan i skogen (och trängs om den bästa platsen i soffan såklart) och en 6-åring som hon tävlar och tränar aktivt med inom lydnad och rallylydnad. Utöver det kör de även mycket drag och hänger ihop i skogen vilken är deras gemensamma återhämtning i vardagen. Den äldre hunden tog hon som en omplacering från kenneln när hon va ca. 1 år gammal och den andra har hon haft sedan valp.
Pernilla Z
Mellanstora hundar
Pernilla är utbildad hundpsykolog och hundinstruktör och har arbetat i många år på Hundens Hus. Hon har hållit kurser i bland annat valp- och unghund, Nose Work, Personspår och Rallylydnad. Som hundpsykolog arbetar hon med beteendeutredningar, främst med inriktning på rädslor och osäkerhet. Med sin hund Nino – en omplaceringshund från Hundstallet är de ett utbildat skol- och terapihundsekipage och har uppdrag på LSS-boenden och i skolmiljö. För Pernilla står kommunikation, relation och samspel mellan hund och människa i fokus.
Stina J
Placerarsamordnare & Administratör
Stina har varit engagerad i Hundar Utan Hem sedan 2012 då hon började göra hembesök. Genom sitt jobb som instruktör på R+ Hundskola i Malmö har hon mött och följt många Hundar Utan Hem-ekipage på deras väg till en harmonisk vardag. Stina har hundgodis i alla jackfickor och brinner för en modern etisk hundträning, hon älskar att se hundar blomma ut och leva livet i full prakt. Stina delar livet med en kelpiekorsning från Irland och en liten blandras från Polen. Stina ansvarar för intag av svenska omplaceringar.