Tracy (767)

Tracy (767) är adopterad.
Träningsglad och aktiv
 • Ålder: 2016-08-01
 • Kön: Tik
 • Ras: Labradorblandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Tina L.
 • Adoptionsavgift: 5900 kr
 • Förmedlad från: Care Rescue
 • Befinner sig nu: Jourhem i Sverige
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Kan bo med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: 9-15 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium-hög
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Tracy har mycket energi och vill ha en familj som är aktiv och kan ge henne den motion och stimulans som hon behöver för att må bra. Hon är väldigt vänlig och älskar människor men då hon kan hoppa upp på dem när hon är upphetsad skall hon inte bo med för små barn som då kan bli rädda för henne.

Hon gillar att lära sig nya saker och gillar då att få godis som belöning. Hon älskar att leka med andra hundar och kommer att bli en underbar familjemedlem till den aktiva familjen som gillar att vara ute i naturen.
Nuvarande hems beskrivning av Tracy/Enya.

Enya står för eld och det är passande för denna unga tjej. Hon är lättlärd gällande kommandon som sitt, ligg, fin tass och vänta/varsågod. Hon lyssnar ganska väl till namnet Enya nu, och även visslingar. Går ganska bra i koppel efter mycket kort träning, men kan ibland behöva hållas ordentligt då hon reagerar starkt på fåglar och tror att hon kan flyga precis som dem.

Underbart go mot dem hon är bekant och känner sig trygg med. Då vill hon gärna vara nära eller sova bredvid. Enya är en lekfull tjej som behöver mycket stimulans! Hon älskar sin aktivitetsboll som hon får godis i, för att inte tala om tuggben! Och, inte att förglömma – hon gillar en dåligt pumpad fotboll också. För den kan hon gärna sysselsätta sig själv med en stund om ingen hinner med henne när hon far fram som ett skott på gräsmattan.

Enyas nuvarande familj tror att hon skulle må bra av att få bo lite lantligt där hon kan få chans att sträcka ut sig ordentligt. Det får gärna finnas en äldre trygg hund i familjen redan som Enya kan lära sig av.

Hon har träffat på katter och tycker att det både kan vara läskigt och roligt. Det är inte alltid katten är särskilt sugen på att leka!

I början i Sverige tyckte Enya att de flesta nya saker och ljud var otäcka (tv, radio, skrik, prat utanför, fåglar, bryggor, maskiner etc). Hon skällde då ganska mycket, vilket minskat drastiskt ju mer hon lärt sig om sitt nya hemland. Enya fungerar bra i trafik, både på landet och mer centralt. Hon är inte rädd för varken bilar, lastbilar, tåg eller höga smällar. På landet betraktar hon lugnt andra större djur, såsom hästar i hage. Hundmöten är hon mycket lugn i, men kan bli lite gnällig om hon inte får hälsa eller följa efter. Kan dock, med avledning, gå vidare.

Nuvarande ägare har duschat henne i duschkabin utan problem vid några tillfällen, hon sitter eller står då lugnt tills hon är klar och hon tycks gilla torkningen med handduk! Även kloklippning fungerar bra.

Hon är något osäker i möten med nya människor och kan reagera med att inledningsvis skälla. När hon lärt känna människor blir hon dock väldigt glad när hon träffar på dem igen!

Enya är ca 62 cm i mankhöjd och väger just nu ca 26 kg men kan tänkas lägga på sig några kilon framöver. Då hon är något ”hoppig” när hon blir exalterad vore det bra med en stabil vuxen hund som kan leda henne på rätt spår. Enya har på kort tid vant sig att familjen lämnar henne ensam i huset kortare stunder, vilket fungerat mycket bra. Hon är också trygg i transportbur i bil, och tycks gilla bilåkning.

Den som kan ta hand om Enya och ge henne ett gott liv kommer få en fantastisk pärla till vän! Det bör finnas mycket tid att klia henne på magen också – det är som hennes favoritsysselsättning!

Du som känner att du vill ge Tracy ett hem att kalla sitt, skicka in din intresseanmälan redan idag.

Tracy /Enya finns i Bollnäs.Plugin created by Emmaria