Tom (20-1387)

Tom (20-1387) är adopterad.
Kärleksfullt radarpar
 • Ålder: 2017-01-01
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Beagle/Hound-blandning
 • Kastrerad: Ja
 • Kontaktperson: Anna-Maria S.
 • Adoptionsavgift: 2000 kr
 • Förmedlad från: Care Rescue
 • Befinner sig nu: I jourhem i Göteborg
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Kan bo med katt: Nej
 • Kan bo med barn i åldern: 14 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo i lugnare område
 • Aktivitetsnivå: Medium-hög
 • Adoptörens hundvana: Har hundvana sen tidigare

Tessie (f.d. Rose) och Tom är två glada Harrier/Beagle-hundar som söker efter en aktiv och kärleksfull familj. De har haft en tuff uppväxt utan stabilitet, hamnade på ett pound i Irland efter att ha tjänat som jakthundar och var sedan tvungna att lämna sitt svenska adoptivhem efter en kort tid pga förändrade familjeomständigheter. Trots detta är de glada i både människor och andra hundar, är lugna och gosiga inomhus och njuter av det mesta som livet har att erbjuda så länge de får vara med.

Tessies motto är ’en ny hund är bara en vän som jag inte träffat än’. Alla går att leka med och skulle Tessie få bestämma hade hennes tid delats mellan att äta, leka och mysa i soffan.
Tom är några år äldre än Tessie och har inte samma fart i benen, men det han saknar i fysik väger han upp med i entusiasm och kärlek. Tom är en riktig mysfarbror som helst av allt bara är med sin ägare. Han kan vara lite orolig inför nya saker och det har strejkats vid både svängdörrar och trappor, men efter en gång går det bra. Enligt tidigare ägare har han haft problem med hundmöten men det är inget vi har märkt av. Båda gnyr i vissa fall när de inte får hälsa, men inte mer än så.

Idag bor Tessie och Tom med sin jourfamilj i en lägenhet och det går bra. Dock vill de inte bo för centralt men för mycket intryck på promenaderna.

De som syns på bilderna finner de en trygghet i varandra och vill inte vara ensamma. Att skilja dem åt skulle inte kännas rätt.

Tiden inomhus spenderas helst med att mysa, antingen tillsammans med sina ägare, med varandra eller ensamma i sängen. Finns det en centimeter i soffan så finns det i deras ögon plats att lägga sig och mysa. De kan efter promenader vilja brotta ur sig den sista gnuttan energi innan myset drar igång. De är genomsnälla och har inga problem med att hanteras på olika sätt eller när man tar något ifrån dem, vilket är tur då både Tessie och Tom älskar att ta med sig allt från strumpor och hörlurar till plånböcker med sig till sängen. Det du som ägare behöver ha i åtanke är att de är starka och kan ha svårt att uppfatta hur stora de är.

De har fått träffa barn, från tre år och uppåt, och det har aldrig varit några problem. Då de inte har morrat någon gång eller haft problem med någon typ av hantering tror vi att de hade älskat att ha barn i sin framtida familj. De är glada i nya människor och gillar när det är folk runtomkring. Du kan i stort sett göra vad du vill med dem utan att de reagerar. Men då de är starka så borde inte barn under 15 år gå ensamma med någon av dem.

All hantering går bra trots att kloklippning för Tom, kamning för Tessie och duschen för båda inte är några favoriter. Idag tränas det på koppel och under tiden hos oss har de gjort stora framsteg. De följer med, och visar du som håller kopplet vem som bestämmer är det inga problem. De lyssnar bra på sina namn (för det mesta) men är det något som är mer intressant än dig och godiset (läs: harar) kan det ta en stund innan de kommer till dig. Då de har jakt i sig bör de inte gå löst i nuläget om det inte är på ett inhägnat område. Vi håller även på att introducera ensamträning och enskilda promenader då de är väldigt fästa i varandra och matte. I bilen trivs de bra, de hoppar upp utan problem och sitter sedan och kollar ut eller lägger sig för att sova en stund. Båda har stor aptit och är inte särskilt kinkiga gällande mat.

Tom: 36 kg (och går på diet).

Tessie: 31 kg

Skicka in din intresseanmälan redan idag om du kan öppna ditt hem åt den här ljuvliga duon!

Bilder på Tom:

Bilder på Tessie:

Bilder på båda två:

 Plugin created by Emmaria