Tom (1242)

Tom (1242) är adopterad.
Busig och glad valp!
 • Ålder: 2018-05-05
 • Kön: Hanhund
 • Ras: Border collie/terrierblandning
 • Kastrerad: Nej
 • Kontaktperson: Yvette Berg Colhoun
 • Adoptionsavgift: 6500 kr
 • Förmedlad från: Hem i Sverige
 • Befinner sig nu: Jourhem i Göteborg
 • Kan bo med hundar: Ja
 • Fungerar med katt: Ja
 • Kan bo med barn i åldern: 9-15 år och uppåt
 • Vilken miljö passar: Kan bo centralt
 • Aktivitetsnivå: Medium
 • Adoptörens hundvana: Ny som hundägare

Det här är lilla Tom, en otroligt kärleksfull, kontaktsökande, glad och sprallig valp som nu verkligen skulle behöva komma till en egen familj och få den kärlek och uppfostran som alla valpar behöver. Han hittades lösspringande ute utan någon ägare tillsammans med sina syskon Pete och Sasha. Han är en typisk valp som är glad, lekfull och redo för att se vad livet har att bjuda på för honom!

Han antas vara en border collieblandning med medium aktivitetsnivå. Som border collie är det viktigt med mental aktivering genom t.ex. nose work eller agility. Eftersom han är en valp är det också viktigt att tänka på att man har tid och tålamod för allt vad en valp innebär. I jourhemmet där han nu bor hälsar man att han redan har redan kommit långt i sin vardagslydnad och socialisering och är så gott som rumsren.

Tom adopterades av en familj i Sverige, men tyvärr visade det sig att de var allergiska, så han söker nu ett nytt hem. Han befinner sig nu i ett jourhem i Göteborg.

Vill du ha en härlig, flexibel valp som du kan följa under hans utveckling och genom livet? Passa på att skicka in en intresseanmälan nu så kan Tom snart få komma till sitt nya hem 🙂

__________________________________

Uppdatering från hans hem i Sverige

Han gillar att gå på promenad i närområdet och luktar väldigt mycket på allting men kissar och bajsar helst på ”sin egen tomt”. Det händer en och annan olycka inomhus också speciellt av glädje när någon i familjen som t.ex. bara varit ut med soporna kommer innanför dörren eller kommer ner från övervåningen, han är ju valp. 
Han är väldigt social och vill vara med och räknar tryggt med att vi ska skydda honom från oväntade läskigheter genom att gömma sig bakom våra ben om vi på en promenad t.ex. ser en självgående gräsklippare, fast han är samtidigt väldigt nyfiken. När vi sätter oss på huk vid hans sida, klappar honom och lugnt talar om att det bara är en gräsklippare som inte är farlig viftar han snabbt på svansen igen. Han är ganska duktig på att gå i koppel även om han ibland försöker byta sida snabbt, luktsinnet är bra och det kan ju nyss varit en hare på andra sidan gångvägen och det är ju väldigt spännande. 
Han vill gärna leka så mycket det går och gillar att få klura ut saker bl.a nosa sig till hundgodis som göms på olika sätt varav ett är att knyta en gammal frottehandduk i en hård knut och peta in ett par godisar, det tar en stund att lyckas få ut dem. Att observera att det läggs en godisbit under en mugg på golvet och sedan först försöka välta den med nosen men sen ta hjälp av tassen för att välta muggen har jag nog redan skrivit att han gillar.

Han gillar även att gosa i soffan och vill då helst ligga väldigt nära eller på oss. Idag har han lärt sig vad ”hopp” betyder, en ”yoga rulle” är perfekt och väldigt rolig att hoppa över (se bilden nedan) och han har tidigare även lärt sig att sitta på kommandot ”sitt”. 

”Sitt” fungerar bra när vi varit ute i blött gräs för då sitter han kvar på trappan tills han hör ”varsågod” då går han in och vi kan torka honom torr innan han springer in och kollar läget…
Han sitter också kvar inomhus på kommandot ”stanna” och kommer först när vi säger ”kom”… eller han kanske tror att vi säger Tom, (hihi).
Enormt duktig och väldigt lättlärd och han gillar verkligen att få tänka. Mutad med valpgodis så klart när vi tränar men vi ser att han behöver mycket mental träning, det gillar han. Agility vore perfekt för honom.

 

 

 Plugin created by Emmaria